Bayern i Malaga osigurali prolaz u četvrtfinale

tačno.net
Autor/ica 14.3.2013. u 08:21

Bayern i Malaga osigurali prolaz u četvrtfinale

Poznata su i posljednja dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka, a to su Malaga, koja je večeras u uzvratnom susretu savladala Porto, i Bayern, koji ide dalje uprkos večerašnjoj pobjedi Arsenala. Malaga je protiv Porta slavila sa 2:0, što je također bio rezultat kojim je Arsenal pobijedio Bayern.

Bayern – Arsenal

Arsenal je poveo već u trećoj minuti susreta. Strijelac je bio Olivier Giroud, uz asistenciju Thea Walcotta. Do kraja prvog dijela utakmice rezultat se nije mijenjao.

U nastavku meča na Allianz Areni Bayern je igrao napadački. Arjen Robben imao je nekoliko dobrih prilika i lopti upućenih prema golu protivnika, ali bez uspjeha.

Arsenal je u 86. minuti povisio vodstvo na 2:0, a strijelac je bio Laurent Koscielny. Dvije minute kasnije je dobio žuti karton, što znači da će propustiti narednu utakmicu. Međutim, Arsenalu ova pobjeda nije bila dovoljna za prolazak dalje, pa je tako Bayern otišao u četvrtfinale Lige prvaka, zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Londonu od 3:1, odnosno većem broju postignutih golova u gostima.

Malaga – Porto

Prvo poluvrijeme završeno je sa 1:0 u korist Malage. Precizan je bio Isco u 43. minuti, a asistirao mu je Manuel Iturra. U prvih 45 minuta i jedni i drugi su imali nekoliko dobrih pokušaja, ali osim pet žutih kartona koje je sudija Nicola Rizzoli podijelio, ništa se bitno nije dogodilo do 43. minute kada je Malaga došla do vodstva.

Kartoni iz prvog dijela susreta koštali su Porto, pa je tako iz igre isključen Steven Defour nakon drugog žutog kartona u 49. minuti. Sa igračem više Malaga je uspjela doći i do drugog gola u 77. minuti, a strijelac je bio Roque Santa Cruz. Asistirao mu je strijelac prvog gola Isco. To bio i konačan rezultat susreta koji Malagu vodi u četvrtfinale.

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 14.3.2013. u 08:21