Bayern još jednom očitao lekciju Barceloni

tačno.net
Autor/ica 2.5.2013. u 07:03

Bayern još jednom očitao lekciju Barceloni

Bilo je to jasno i prošle sedmice, no sinoć i večeras je potvrđeno – u finalu Lige prvaka, 25. maja na londonskom Wembleyju, igrat će njemački giganti Bayern i Borussia Dortmund.
Borussia je noć prije izgubila u Madridu s 2:0, no s ukupnih 4:3 je prošla u finale. Puno lakše je uzvrat odradila momčad Bayerna, koja je na Nou Campu ponizila Barcelonu. Nakon 4:0 na Allianz-Areni, izabranici Tita Vilanove ponovo su potopljeni, a ovaj put bilo je 0:3.
Nemoćno, zasićeno, dosadno… je djelovala Barcelona večeras, a već od početka utakmice Nijemci su krenuli žestoko na svaku loptu, jasno davši do znanja domaćinu da ništa ne žele prepustiti slučaju. Ono što je mnoge začudilo je odluka Vilanove da Lionel Messi ostane na klupi, a ubrzo je u nastavku iz igre izbacio i Xavija, te Andresa Iniestu.
Nakon jednog slabog pokušaja mladog Bartre galvom u šestoj minuti, prvu ozbiljniju priliku imali su gosti. U 10. minuti je Robben sam krenuo ka Valdesu, no spetljao se i upropastio je stopostotnu priliku za svoju momčad. Četiri minute kasnije dobra akcija gostiju, na kraju Pique u posljednji čas otklanja opasnost.
Prvu priliku domaći su imali tek u 24. minuti, ali je Pedrov šut s 25 metara odbranio Neuer. U 30. minuti Xavi je proigrao Fabregasa u kaznenom prostoru Bayeran, ali je Lahm sjajnom reakcijom spasio svoj gol. Do kraja prvog dijela uspavanka, tek jedan pokušaj Pedra, ali na odmor se odlazi rezultatom 0:0.
Kako je sve bilo već riješeno, u nastavku se igralo samo zato što se moralo. U 48. minuti Bayern stiže do vodstva. Robben se sjurio prema golu i preciznim udarcem savladao Valdesa, te otklonio sve dileme oko finaliste, mada istih nije ni bilo.
Sjajni njemački sastav u 72. minuti dolazi i do drugog gola. Ribery je probio po lijevoj strani, ubacio u peterac, a Pique ispred Mandžukića zakucava loptu u vlastitu mrežu. Tačku na ‘i’ ili bolje rečeno sol na ranu Barcelone stavio je Muller u 76. minuti nakon sjajnog ubačaja Riberyja s lijeve strane.


FCB 0-1 FCB by adriabril


FCB 0-2 FCB by adriabril

FCB 0-3 FCB by adriabril

Sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.5.2013. u 07:03