Bayern natrpao mrežu Werdera, Stuttgart bez pobjede

tačno.net
Autor/ica 23.2.2013. u 18:18

Bayern natrpao mrežu Werdera, Stuttgart bez pobjede

Ubjedljive pobjede na domaćem terenu ostvarili su nogometaši Bayerna i Hannovera u utakmicama subotnjeg programa 23. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je svoju nevjerovatnu seriju pobjeda nastavio i na Allianz-Areni protiv Werdera, koji je u Bremenu u prošlom kolu poražen od Freiburga.
Mreža gostiju načeta je u 25. minuti, kada je nakon asistencije Philippea Lahma Arjen Robben bio siguran za 1:0. Samo četiri minute kasnije, Robben je izveo slobodnjak s desne strane, Javi Martinez najviši u skoku i Bavarci imaju sigurnih 2:0.
Austrijanac Sebastian Prodl je zbog jednog prekršaja s leđa isključen kod gostiju u samoj završnici prvog dijela. U 49. minuti Theodor Gebre Selassie postiže autogol, a dvije minute kasnije Franck Ribery je lobovao golmana Sebastiana Mielitza, Mario Gomez na liniji loptu zakucao u mrežu i upisao se u strijelce. Činilo se da je konačan rezultat u finišu postavio Ribery sjajnim udarcem u 87. minuti, ali ne, to nije bilo sve. Gomez je pobjegao nemoćnoj gostujućoj odbrani i pogodio za konačnih 6:1.
Bayern sada ima 60 bodova, čak 18 više od Borussije Dortmund. Prvenstvo je po mnogima već završeno. Jednako kao i Bayern, Hannover je bio uspješan na svojoj AWD-Areni pred oko 50.000 gledatelja.
HSV igra odlično u zadnje vrijeme, no u gostima kod umornog Hannovera bili su nemoćni. Kažemo umornog, jer je Hannover u četvrtak igrao tešku utakmicu, po snijegu, protiv Anžija u šesnaestini finala Europa lige. Ispali su, pa su furiozo krenuli u domaćem natjecanju.
Mame Briam Diof je u sedmoj bio strijelac za Hannover, a Rafael van der Vaart u 15. minuti poravnao rezultat. Mađar Szabolcs Huszti je u 39. iz penala vratio vodstvo Hannoveru, a do kraja je Ya Konan s dva gola riješio sve dileme oko pobjednika. U strijelce se upisao i Abdellaoue.
Ji i Molders su bili strijelci u važnoj pobjedi Augsburga protiv Hoffenheima (2:1). Stuttgart nije uspio da dođe do tri boda u duelu sa Nurnbergom. Ibrahima Traore je doveo Švabe u vodstvo, ali je Feulner u 77. izjednačio. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević igrao je svih 90 minuta za domaću momčad.
Istim rezultatom završen je duel Mainza i Wolfsburga, a gosti su uspjeli izdržati skoro sat vremena i sa igračem manje.
Bundesliga, 23. kolo:
Augsburg – Hoffenheim 2:1 (Ji D. W. 45, Molders 79/ De Camargo 91)
Bayern – Werder 6:1 (Robben 25, Martinez 29, Selassie 49 – ag, Gomez 52, 90, Ribery 86/ De Bruyne 59)
Hannover – HSV 5:1 (Diouf 7, Huszti 39 – penal, Ya Konan 45, 68, Abdellaoue 86/ Vaart 13 – penal)
Mainz – Wolfsburg 1:1 (Zimling 5/ Naldo 15)
Stuttgart – Nurnberg 1:1 (Traore 51/ Feulner 77)
tačno.net
Autor/ica 23.2.2013. u 18:18