Baždarević: Ispali smo od ekipe koju smo morali dobiti

tačno.net
Autor 17.11.2015. u 10:16

Baždarević: Ispali smo od ekipe koju smo morali dobiti

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević razočaran je nakon poraza u revanšu baraža protiv Irske

Irci su slavili s 2:0, te su našu selekciju ostavili bez plasmana u Francusku naredne godine. “Vrlo je teško govoriti nakon ovoga. Svi znate šta smo izgubili. Mislim da u ove dvije utakmice, pobijedila nas je ekipa, koja je željela više, bila samo borbenija, sa jednim realizmom koji je nekad nevjerovatan”, rekao je Baždarević, te je dodao: “Mi smo morali više. Morali smo odgovoriti na agresivnu igru. Dvije greške, dva gola smo primili, nakon kojih se bilo teško vratiti u igru. U ovakvim utakmicama mora se više i na ovakvom nivou se ne smiju dešavati ovakve greške. Razočaran sam, žao mi je zbog navijača, zbog svih vas. Život je takav”, istakao je selektor.

Smatra i da je sudija Bjorn Kuipers bio jako loš večeras. “Mislim da gospodin sudac nije bio na nivou utakmicu. On je bio najslabiji akter ove utakmice i njegovo suđenje je utjecalo na rezultat večeras. Imali su više sreće. Nismo ni mi igrali veliku utakmicu, ali smo bili bolji. Oni su bili borbeniji, neke su stvari išle njima u prilog. Mi to nismo imali, prema tome, volja i borbenost su pobijedile”.

“Svaka utakmica nam je bila nož iznad glave. To su bile jako psihološke teške utakmice. Na kraju kada nam je najviše trebalo imali smo povrijeđenih i kartona. Mora se sada dobro analizirati. Ako misliš da je 2:0 realno, onda ja ne znam ništa o fudbalu. Žao mi je jer smo ispali od ekipe koju smo morali dobiti”, a za kraj je dodao: “U Zenici smo morali napraviti prednost. Da smo imali normalne uslove, mogli smo doći s prednošću. Slažem se da smo u Zenici morali više”, dodao je Meša.

sportsport.ba

tačno.net
Autor 17.11.2015. u 10:16