Baždarević otkrio zašto je ipak pozvao Emira Spahića

tačno.net
Autor/ica 29.5.2015. u 12:59

Baždarević otkrio zašto je ipak pozvao Emira Spahića

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je danas spisak 24+2 igrača na koje će računati u utakmici kvalifikacija za EURO 2016 protiv Izraela 12. juna u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Među pozvanim igračima su i Ermin Zec iz turskog Balekisehira i prvotimac njemačkog Schalkea Sead Kolašinac, koji se vraća među “zmajeve” nakon povrede.

Mi možemo, mi hoćemo pobjedu protiv Izraela. Analizirali smo i snimili njihovu igru. Radi se o kvalitetnom protivniku, ali i mi imamo kvalitet. Protiv Andore i Austrije smo vidjeli da se vraća želja u reprezentaciju. Svi znamo šta nam znači naredna utakmica i u 90 minuta možemo ih pobijediti. Znamo i koje su njihove mane, tako da vjerujem da ćemo ostvariti trijumf“, rekao je Baždarević.

Selektor je za Emira Spahića rekao da je individualno trenirao prema programu reprezentacije i zato ga je uvrstio na spisak.

Motivisaniji je nego ikad i imam osjećaj da će odigrati najbolju utakmicu u dresu reprezentacije BiH“, rekao je Baždarević i dodao da se nada Lulićevom oporavku od 12. juna.

Reprezentativci BiH okupit će se 3. juna u hotelu “Hercegovina”, na Ilidži, a od 8. dana u narednom mjesecu boravit će u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici gdje će trenirati do jedne od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za EP.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 29.5.2015. u 12:59