Baždarević: Spahić je u svakoj mojoj viziji važan igrač

Stefa
Autor/ica 17.3.2015. u 10:46

Baždarević: Spahić je u svakoj mojoj viziji važan igrač

Nakon objavljivanja spiska od 25 igrača novi selektor naše reprezentacije Meša Baždarević se obratio prisutnim novinarima.

”Spahić je zaslužio da bude sa nama, ja sam učinio sve što je u mojoj moći i nadam se da će biti ovdje. Za Rijada Bajića je ovo nagrada za sve što radi, on će se spreman sa nama i onda će biti ustupljen mladoj reprezentaciji, to je ideja i mi ćemo je sprovesti”, kazao je novi selektor i dodao:

”Štilić i Šunjić će biti samo za Austriju, nije da nisam zadovoljan formom nego što pojedini ne igraju, protiv sebe imamo jako dobru selekciju, moramo se izuzetno spremiti, pogotovo u glavama jer nas čeka ozbiljan posao, a o sistemu ćemo tokom sljedeće utakmice”.

Toni Šunjić je zbog crvenog kartona dobijenog protiv Izraela propustiti ovu utakmicu.

”Šunjić je suspendovan za ovu utakmicu, a što se tiče Štilića nisam ga gledao, ali smatram da zaslužuje priliku tako da sam odlučio da je prava prilika da dođe u Austriju. Potrošili smo mnogo vremena i novca da vidimo sve igrače, skaut služba je tek počela sa radom i imaće zadatke svake sedmice”.

Selektor se potom ponovo osvrnuo na Emira Spahića za kojeg ima samo riječi hvale i nada se da će doći da pojača naš nacionalni tim, te na novajlije u našem timu.

”Ja se nadam da će Spahić doći i vjerovatno se vi slažete sa mnom. Izuzetno dobro igra i u svim mojim vizijama Spahić je važan igrač i nadam se da će biti sa nama. Zukanović, Cocalić i Đurić igraju dobro u svojim klubovima i zaslužili su da budu tu. Da li će neko igrati od prve minute? To ne mogu reći, ali je sigurno dobro što u reprezentaciji ima novih lica”.

Potom se Baždarević dotakao i Ermina Zeca koji u posljednje vrijeme igra odlično za svoj novi klub.

”Ja sam napravio spisak koji je najvažniji i ne znam u koje vrijeme ću da kažem spisak. Od svih igrača koje smo pratili njega nisam gledao, ali imam informacije koje su jako dobre. Mnogi su upisali tri boda protiv Andore, ali će biti jako teško, trebamo odigrati dobro jer je važno za ono što nas čeka”.

Neizbježno pitanje za novog selektora je bilo i pitanje golmana gdje je selektor pozvao bivšeg golmana sarajevskog Željezničara Ibrahima Šehića.

”Gledali smo golmane u Premijer ligi i mislim da ova tri golmana koja smo pozvali zaslužuju da budu tu”, zaključio je naš novi selektor.

 

scsport.ba

Stefa
Autor/ica 17.3.2015. u 10:46