Bbc tvrdi:Hrvatski navijači su pjevali fašističke pjesme

tačno.net
Autor 23.3.2013. u 13:40

Bbc tvrdi:Hrvatski navijači su pjevali fašističke pjesme

Marca tako donosi tekst pod naslovom “Hrvatska pobjeda predvođena Modrićevom kvalitetom” u kojem piše:

“Hrvatska je napravila velik korak ka kvalifikaciji na SP 2014. pobjedom nad velikim balkanskim rivalom i ostavila Srbiju gotovo bez šansi. Iskustvo Modrića, Srne, Rakitića, Mandžukića i ostalih igrača momčadi Igora Štimca bilo je ključno za osvajanje tri boda u susretu igranom u Maksimiru”, uz dodatak kako je utakmica tretirana kao visokorizična zbog ratne povijesti između zemalja, ali da je prošla bez incidenata.

Francuski L’Equipe donosi naslov “Hrvatska dominirala protiv Srbije” i opisuje kako je bila riječ o povijesnoj hrvatskoj pobjedi. Također, francuski sportski dnevnik dodaje kako su hrvatski navijači zviždali na intoniranje srpske himne, kao i da je na početku skandiranja bilo skandiranja “Ubij Srbina” usprkos prethodnim upozorenjima hrvatske policije.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše kako je “dugoočekivani susjedski susret, u kojem se strahovalo od incidenata, završio čistom pobjedom Hrvatske. “Tijekom utakmice sa tribina su se čule patriotske pjesme, ali ne i slogani mržnje kako su se mnogi bojali”. U nekoliko se navrata čulo skandiranje “Vukovar, Vukovar”, u spomen na ratom devastiran grad u Hrvatskoj, nakon duge i krvave opsade srpskih trupa 1991. godine”.

BBC navodi kako je utakmica protekla uz jako osiguranje i u neprijateljskoj atmosferi, a nisu im promakli ni rasistički ispadi hrvatskih navijača koji su nedugo nakon početka utakmice počeli uzvikivati “Ubij Srbina”.

“Unatoč opetovanim pozivima hrvatskih nogometnih dužnosnika na poštovanje gostiju, domaća publika uskoro je počela pjevati fašističke pjesme iz 1940-ih”, piše BBC, navodeći kako je policija najavila da će u takvim uvjetima zaustaviti utakmicu, no to se ipak nije dogodilo.

 

tačno.net
Autor 23.3.2013. u 13:40

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija