Begović: Gol u finalu SP-a? U nogometu je sve moguće!

tačno.net
Autor/ica 5.11.2013. u 09:34

Begović: Gol u finalu SP-a? U nogometu je sve moguće!

Asmir Begović postao je zvijezda na Otoku. Golman bh. reprezentacije postigao je pogodak sa 100 metara za Stoke City.

Begović je nakon svega 13 sekundi matirao Artura Boruca za vodstvo Stokea Cityja nad Southamptonom. Malo ko je mogao očekivati da će se naš Begović upisati u strijelce…

“Ne znam šta da vam kažem. Osjećaj je neopisiv. Naravno da se ni sam nisam ponadao da bi mogao dati gol. Opucao sam, želeći da pronađem nekod od suigrača u napadu, lopta se odbila, Boruc je izašao malo naprijed i tako se na kraju završilo… Sretan sam i ponosan”, rekao je Begović za SportSport.ba, dodavši:

“Svi su mi čestitali, oduševljeni su kao i ja. Nekako sam uvijek mislio da ću zabiti svoj prvijenac glavom, ali nogomet je takav, čudne se stvari događaju. Inače, nisam golman koji baš često odlazi u protivnički kazneni prostor kada je potreban gol i kada je utakmica pri kraju. Naravno, uvijek postoji rizik da primite gol, a moj cilj je da sačuvam svoju mrežu. Kada je baš “pet do 12″, onda idem naprijed”.

Pogodak, naprimjer, u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu?

“Sad malo i pretjerujete”, kaže Begović uz smijeh i nastavlja: “To bi tek bilo nešto neopisivo. Kao što rekoh, nogomet je nepredvidljiv i sve je moguće. Volio bih biti strijelac na SP-u, ali vidjet ćemo”.

U Brazilu se idemo nadigravati?

“Uspjeh samim odlaskom u Brazil je već zagarantovan. Ali, vjerujte, ne idemo tamo kao rekreativci, idemo da igramo, da se borimo za svoju zemlju i da pokušamo ostvariti što bolji rezultat. Važno je da do Brazila svi budu zdravi, da svi igramo i da smo u formi. U Brazilu je sve moguće, ali ima još do Mundijala”.

Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain… Oni će tražiti put do mreže našeg Begovića 18. novembra u St. Louisu.

“Argentina je velika reprezentacija sa velikim igračima. Bit će to jedno divno iskustvo za bh. reprezentaciju, a i za mene jer ću braniti nasuprot Messija, Higuaina… Već sam branio protiv Aguera. U Engleskoj iz kola u kolo branite protiv vrhunskih igrača, tako da sam već navikao, ali bit će mi drago igrati protiv Messija i drugih argentinskih majstora”.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.11.2013. u 09:34