Begović: Imamo kvalitet da budemo pobjednici i odemo u Francusku

tačno.net
Autor/ica 13.11.2015. u 14:27

Begović: Imamo kvalitet da budemo pobjednici i odemo u Francusku

Asmir Begović večeras će sigurno zauzeti mjesto u prvih 11 reprezntacije Bosne i Hercegovine u dodatnom baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

On je po povratku pričao i o situaciji u Chelseaju, a dotakao se trenera Jose Mourinha koji je insistirao na njegovom dolasku prošlo ljeto:

“Nepotrebno je govoriti o njegovim kvalitetama, jedan je od vodećih stručnjaka u ovom poslu i privilegija je raditi s njim. On i svi mi radimo da unaprijedimo našu igru. Što se tiče Premier lige, sigurno je da možemo bolje”, rekao je Begović i dodao:

“U nekim utakmicama nismo imali sreće, a u Ligi prvaka smo solidni. Činjenica da smo na poziciji nižoj od one koju sam očekivao ne kvari mi dojam oko moje odluke da potpišem za Chelsea. I dalje vjerujem da sam napravio dobar izbor. Uživao sam u Stokeu, ali Chelsea je klub, koji je na višem nivou.”

Begovića večeras čeka okršaj s Irskom u Zenici.

“Imamo kvalitetu da budemo pobjednici iz dvije utakmice i da ćemo se kvalificirati na Europsko prvenstvo. Sjajno je bilo igrati na Svjetskom prvenstvu, ali želimo se ponovo plasirati.”

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 13.11.2015. u 14:27