Begović impresioniran Conteom, želi ostati u Chelseaju

tačno.net
Autor/ica 14.5.2016. u 11:03

Begović impresioniran Conteom, želi ostati u Chelseaju

Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Chelsea nakon sastanka sa novim trener Antoniom Conteom je kazao da je Italijan na njega ostavio impresivan utisak, te da se nada da će sljedeće sezone ostati u klubu.

Naime, Conte je nedavno došao u London kako bi se upoznao sa klubom i obavio individualne razgovore sa svim igračima, uoči EURO 2016 poslije kojeg će preuzeti Chelsea.

“Izgleda kao dobar čovjek. Njegove menadžerske sposobnosti su neupitne, jedan je od najboljih trenera u svijetu. Govori engleski. Razgovor koji smo imali bio je na odličnom engleskom”, kaže Begović za britanske medije i nastavlja: “Sa klubom i svim ostalim stvarima idemo naprijed, pred nama je veliko ljeto. Moramo napuniti baterije pred narednu sezonu. Imamo golmana Marca Aurelia u Chelseaju, koji poznaje Contea. On kaže da je vrijedan radnik koji voli disciplinu i sistem”. Bh. čuvar mreže ističe da nakon ove veoma loše sezone ciljevi Chelseaja u narednoj moraju biti veoma visoki.

“Liga šampiona je veoma važna. To je jedan od razloga zašto sam došao ovdje. Naš cilj mora biti da se vratimo tamo gdje pripadamo. Došao sam u Chelsea da budem dio uspješnog tima i da osvajam trofeje. To je ono što želimo učiniti, a vidjećemo šta novi menadžer donosi i kakve će biti njegove odluke”, jasan je Begović.

Dolaskom Contea spremaju se velike promjene u klubu sa “Stamford Bridgea” tokom ljeta. Begović ističe da je njegova želja da ostane u dresu “plavaca”, s kojima ima ugovor do juna 2019. godine.

“Bitće to zanimljivo ljeto. Ne razmišljam puno o tome. Kada dođe novi menadžer nadam se da će donijeti odluke i onda možemo krenuti dalje. Ono što su opcije i što će se desiti me ne interesuje. Volio bih da ostanem, ali ponekad odluka nije u vašim rukama”, zaključio je bh. reprezentativac.

Begović je u Chelsea stigao prošlog ljeta iz Stoke Cityja u kojem je proveo pet sjajnih sezona. Do sada je na golu “plavaca” stajao 24 puta u svim takmičenjima. Prethodno je nastupao za mnoge engleske klubove, među kojima se izdvajaju Portsmouth i Ipswich Town. Za reprezentaciju BiH branio je 47 puta.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 14.5.2016. u 11:03