Begović: Mnogo smo bolji nego li to tabela pokazuje

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 11:47

Begović: Mnogo smo bolji nego li to tabela pokazuje

Stoke City prošle godine nije tako lako gubio utakmice, a niti lako primao golove, a za svaku ekipu bili su tvrd orah pogotovo kao domaćin. Ipak, nakon šest odigranih kola na Otoku, Begović je primio isto toliko golova, ali a u dva navrata je uspio sačuvati svoju mrežu.

Domaći poraz od Norwicha sa minimalnih 0:1 potisnuo je popularne Lončare u donji dio tabele.

“Bio je to jedan od onih dana kada nas apsolutno ništa nije išlo.  Jednostavno nismo bili na najboljem nivou i teško da smo stvorili ijednu pravu priliku tokom utakmice. Fudbaleri Norwich pošteno sun as namučili pogotovo u prvom poluvremenu”, kazao je Begović koji je po šesti put ove sezonu kapitulirao.

Ipak, repreprezentativni golman naše selekcije ne gubi nadu i svjestan je da njegov tim može mnogo bolje nego li su to pokazali u dosadašnjem dijelu engleskog Premiershipa.

“Znamo das mo mnogo bolji nego to tabela pokazuje, ali to ćemo morati i dokazati u susretu sa Fulhamom naredne sedmice”, istakao je stasiti Trebinjac za zvaničnu internet stranicu svog kluba, te dodao:

“Razočaravajuće je, ali mi se moramo vratiti na pravi kolosijek, podići glave i gledati samo prema naprijed kako bi već u narednoj utakmici postaviti stvari na pravo mjesto”.

Begović nije znao prave razloge za lošu igru i poraz pred domaćom publikom.

“To je teško pitanje, iskren da budem, jer zaista ne znam šta je bilo pogrešno. Zaista naporno radimo i trudimo se biti bolji i efikasniji, ali nekada stvari jednostavno ne idu onako kako bi ste željeli”, zaključio je golman Stoke Cityja koji se nakon poraza od Norwicha nalazi na 15. mjestu Premiershipa.

“Za današnju partiju nema opravdanja, jednostavno nismo bili dovoljno dobri i moramo dramatično napredovati u našoj igri ako želimo ostvariti dobar rezultat u meču protiv Fulhama”, kazala je na kraju “jedinica” fudbalske rerpezentacije Bosne i Hercegovine.

sportsport

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 11:47