Begović skupio značajnu svotu na humanitarnoj večeri

tačno.net
Autor/ica 16.9.2014. u 09:36

Begović skupio značajnu svotu na humanitarnoj večeri

Stadion Britannia, dom Stoke Citya, u nedjelju je bio domaćin inaguralne donatorske gala večere Fondacije ”Asmir Begović”. Mnogobrojni gosti, među kojima je bio i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko te gotovo kompletna ekipa Stoke Citya, sudjelovali su u dobrotvornoj aukciji te humanitarnoj večeri.

Cilj ove akcije bilo je prikupljanje sredstava za izgradnju sportskog igrališta za školu za djecu s posebnim potrebama Mjedinica u Sarajevu, ali i buduće projekte Asmir Begović Fondacije.

“Ono što je u ovom trenutku najvažnije istaći je da je ovo bila više nego uspješna noć za sve nas i da smo ispunili sve ciljeve koje smo postavili pred sebe. Skupili smo oko 50.000 funti i to je za nas veliki uspjeh”, kazao je Asmir Begović, koji nije propustio priliku zahvaliti se svim svojim gostima, te svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja.

“Ponosan sam na sve koji su sudjelovali u ovome, i veliko hvala mojim prijateljima i sponzorima, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Podrška koju smo dobili ove noći nam je još jedan veliki motiv da nastavimo ovim putem i da dodatno napredujemo. Ovo je samo prvi korak, Fondacija će nastaviti sa sličnim projektima”.

Fondacija Asmir Begović osnovana je prošle godine, a nastala je s ciljem da pomogne izgradnju i poboljšanje rekreacijskih i sportskih objekata u Bosni i Hercegovini i Engleskoj. Cilj je potaknuti djecu da budu aktivna, vode zdrav život i učestvuju u sportskim aktivnostima. Svi koji žele pomoći da Asmirov projekt uspije, preko stranice Fondacije Asmir Begović mogu donirati novac ili kontaktirati našeg reprezentativca i njegov tim te postati jedan od partnera projekta.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.9.2014. u 09:36