Begović: Slovaci padaju u Zenici

tačno.net
Autor/ica 29.8.2013. u 07:43

Begović: Slovaci padaju u Zenici

Golman nacionalnog fudbalskog tima Bosne i Hercegovine Asmir Begović u predstojećem, mnogi će reći, ključnom kvalifikacijskom dvomeču sa Slovačkom, bit će jedan od glavnih aduta plavo – žutog stručnog štaba.

Čuvar mreže engleskog Stoke Cityja i ove sezone je standardan je član udarne postave stabilnog premijerligaša. Kako u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba najavljuje uvijek oprezni Begović, utakmica sa Slovacima jeste važna, ali ne i presudna jer do kraja kvalifikacija ostalo je mnogo teških ogleda.

”Nikome nije lako igrati protiv nas u Zenici, u toj atmosferi i pred takvom publikom. Neće biti jednostavno ni Slovacima premda i oni raspolažu snažnim timom. Bit će im teško – ali i mi moramo biti oprezni. Vjerujem u pobjedu, no, bez obzira na ishod meča ništa neće biti gotovo jer do kraja kvalifikacija ostalo je mnogo teških okršaja”, smatra Asmir Begović.

Tužan zbog povrede saigrača Ervina Zukanovića, najbolji bh. golman ipak ne sumnja u ispravnost defanzivnog rješenja koja će ponuditi selektor Safet Sušić.

”Imamo dovoljno kvalitetnih igrača, mada će nam Zukanović nedostajati. Odličan je igrač, ali naša snaga je u timskom duhu. Ubijeđen sam da će odbrana biti na nivou”, dodaje naš sagovornik.

Njegov Stoke City dobro je otvorio sezonu, a pred ovim timom je period teških utakmica.

”Novi trener predstavio nam je svoje ideje i način rada. Svi smo sretni i puni volje za kvalitetnim radom. Treniramo kvalitetno i mislim da će naši navijači biti sretni rezultatima”, zaključuje Asmir Begović na kraju razgovora.

 

 

 

izvor: scport.ba

tačno.net
Autor/ica 29.8.2013. u 07:43