Berdych hvalio Džumhura: On je veliki borac i talentovan mladi teniser

tačno.net
Autor/ica 17.1.2014. u 10:23

Berdych hvalio Džumhura: On je veliki borac i talentovan mladi teniser

Bh. teniser Damir Džumhur završio je svoj nastup na Australian Openu. Pred nekoliko hiljada navijača u Hisense Areni u Melbournu, 21-godišnji Sarajlija poražen je od Tomasa Berdycha sa 3:0 u setovima (4:6, 2:6, 2:6). Češki teniser pohvalio je mladog bh. tenisera nakon meča.

Džumhur se iz Australije u Bosnu i Hercegovinu vraća kao heroj i prvi bh. teniser koji je uspio ući u glavni turnir nekog Grand Slam turnira.

Sedmom teniseru svijeta jutros je pružio veliki otpor, ali je na kraju morao čestitati Berdychu koji je imao samo riječi hvale za bh. predstavnika.

“Teniser sa kojim sam se danas susreo je veliki igrač, veoma talentovan mladi teniser. Prošao je kvalifikacije i dobio još dva meča sa velikom podrškom navijača. Bilo je lijepo igrati u ovakvom okruženju”, kazao je Berdych nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz sa tribina.

Džumhur je nedugo nakon meča napustio Hisense Arenu kako bi bio podvrgnut redovnim doping testovima, masaži i pres konferenciji, a mnogobrojni bh. navijači pjevali su navijačke pjesme na tribinama.

“On je veliki borac, ali je danas iskustvo bilo na mojoj strani. Sretan sam što sam ovaj meč završio u tri seta”, dodao je najbolji češki teniser i sedmi reket svijeta nakon meča protiv Damira Džumhura.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 17.1.2014. u 10:23