Berlusconi i Galliani večeras smjenjuju Allegrija?

tačno.net
Autor/ica 11.11.2013. u 11:50

Berlusconi i Galliani večeras smjenjuju Allegrija?

Bivši talijanski nogometaš Filippo Inzaghi (40) prvi je kandidat za mjesto trenera Milana, s obzirom da se sve više bliži dan kada će se klub zahvaliti aktuelnom strategu Massimilianu Allegriju, prenosi Football Italia.

Milan nakon 12 odigranih kola u talijanskoj Seriji A zauzima tek 10. mjesto s 15 bodova zaostatka za posljednjim mjestom koje vodi u Ligu prvaka dogodine, te nevjerovatnih 19 za vodećom Romom. Slavni talijanski klub dosada je upisao tek tri pobjede, a minulog je vikenda odigrao bez golova na gostovanju kod posljednjeplasiranog Chieva.

Vlasnik kluba Silvio Berlusconi i potpredsjednik Adriano Galliani odradit će poslovnu večeru u ponedjeljak navečer, za vrijeme koje će razgovarati o trenerskoj poziciji.

Ukoliko dođe do Allegrijeve smjene, kao prvi kandidat za njegovog nasljednika nameće se klupska legenda Filippo Inzaghi, aktuelni trener Milanovih juniora. Bivši talijanski reprezentativac nastupao je za Milan od 2001. do 2012. godine, a u tom je periodu odigrao 202 službene utakmice i postigao 73 pogotka.

tačno.net
Autor/ica 11.11.2013. u 11:50