BH Fanaticosi imaju svog favorita: Njegovo ime je Sergej Barbarez i on je BiH!

tačno.net
Autor 4.12.2014. u 12:37

BH Fanaticosi imaju svog favorita: Njegovo ime je Sergej Barbarez i on je BiH!

U ovom trenutku najbolje rješenje za novog selektora je čovjek koji ima dovoljno harizme, hrabrosti i drskosti da stane na čelo obezglavljenog tima”, stoji u saopštenju

BH Fanaticosi, največa organizovana navijačka skupina u BiH, po cijelom svijetu prati utakmice zmajeva. Bili su u Americi, bili su u Brazilu, a u proteklim kvalifikacijama za SP u velikom broju su posjetili svaki stadion, te bili brojniji od domaće publike.

Nakon smjene Safeta Sušića, od kojeg su u Haifi tražili odlazak sa klupe zbog poraza od Izraela, putem svoje zvanične web-stranice javnosti su saopštili ime svog favorita u utrci za novog selektora BiH.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je “na konopcima”, bivši selektor je uspio od jednog respektabilnog tima, u vrijeme kada smo imali priliku da još više ojačamo svoj status u svjetskom fudbalu, da napravi boksera kojem već u četvrtoj rundi slute kraj. Dva boda nakon četiri kola u grupi u kojoj smo bili nosioci je rasplet kakav niko od nas nije priželjkivao i dovedeni smo u situaciju da moramo dobiti najmanje pet od preostalih šest utakmica te da se nadamo da će nam se i ostali rezultati poklopiti“, pišu BH Fanaticosi i dodaju:

U ovom trenutku, po našem mišljenju, najbolje rješenje za novog selektora reprezentacije je čovjek koji ima dovoljno harizme, hrabrosti i drskosti da stane na čelo obezglavljenog tima i da iz igrača izvuče maksimum baš kao što je to činio godinama sa kapitenskom trakom oko ruke. Njegov manjak iskustva je sada najmanje bitan, reprezentaciji ne treba neko ko će im nacrtati najbolju korner-varijantu ili ko će im “izmisliti” neki novi super-sistem. Njima treba neko ko će im biti poput vitaminske injekcije, neko ko će ih pogledati u oči, ohrabriti ih i dati im do znanja da se za taj grb i dres igra i srcem i glavom u istoj mjeri i da više nema kalkulisanja, samo pobjede i bodovi dolaze u obzir!
Izvršni odbor N/FSBiH napravio je katastrofalnu grešku produživanjem ugovora selektoru Sušiću nakon SP-a u Brazilu jer je bilo i više nego očigledno da bivši selektor i nije bio previše zainteresovan da pokuša unijeti nešto novo u radu i oko reprezentacije. Zbog njih 15 i njega smo danas tu gdje jesmo. Sada imaju šansu da isprave tu grešku. Gospodo, njegovo ime je SERGEJ BARBAREZ i on je BOSNA I HERCEGOVINA! Zbog nas, zbog vas i zbog budućnosti svih ljudi koji vole ovu reprezentaciju“, stoji u saopštenju BHFanaticosa.

goal.com

tačno.net
Autor 4.12.2014. u 12:37

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija