Bh. fudbaleri u najjačim evropskim klubovima, BiH ima osnova za visoke ambicije u Brazilu

tačno.net
Autor/ica 10.1.2014. u 09:04

Bh. fudbaleri u najjačim evropskim klubovima, BiH ima osnova za visoke ambicije u Brazilu

Nakon što je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović ovih dana postao novi član turskog Galatasaraya, bh. fudbalska nacionalna selekcija postala je jedna od rijetkih reprezentacija u kojoj skoro cijeli početni sastav igra u najboljim klubovima u Evropi, javlja Anadolija

Naime, sedam reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji trenutno igraju za nacionalni tim te zemlje nastupaju u klubovima koji spadaju u krug 30-tak od ukupno 50 najboljih u Evropi, a prema listi sportskog portala “Eurotopfoot”.

Edin Džeko, kao što je poznato, igra za engleski Manchester City koji je na 20. mjestu na listi najboljih klubova.

Odbrambeni fudbaler Sead Kolašinac, koji je nedavno debitirao za selekciju BiH, igra za njemački Schalke 04 koji je na 17. poziciji liste najboljih evropskih klubova.

Emir Spahić igra za njemački Bayer Leverkusen. Taj klub je 30-ti na listi “Eurotopfoota” od 50 najboljih evropskih timova.

Slijedi veznjak bh. nacionalne selekcije Miralem Pjanić koji trenutno nastupa za talijansku Romu, a koja ja na 21. mjestu vodećih evropskih timova.

Još jedan bh. reprezentativac koji igra u najboljim evropskim klubovima jeste Senad Lulić. On karijeru grad i u italijanskom Laziju koji je 32. na listi najboljih klubova koju je prije nekoliko dana objavio portal “Eurotopfoot”.

A među najboljima je sada i Izet Hajrović koji je prije nekoliko dana iz Švicarske došao u turski Galatasaray, a koji se na pomenutoj listi najboljih klubova u Evropi nalazi na 34. mjestu.

Ako je suditi prema ovoj listi, popularni ”Zmajevi” Safeta Sušića s razlogom mogu izražavati visoke ambicije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sredinom ove godine.

(anadolija)

tačno.net
Autor/ica 10.1.2014. u 09:04