Bh. paraolimpijci danas putuju u Rio

tačno.net
Autor/ica 4.9.2016. u 10:20

Bh. paraolimpijci danas putuju u Rio

Sportska delegacija Bosne i Hercegovine danas, sa Sarajevskog aerodroma u 13.00 sati, putuje u Rio de Janireo u kojem će od 7. do 18. septembra učestvovati na 15. paraolimpijskim igrama.

Bosanskohercegovački paraolimpijski tim ukupno će brojati 24 člana, od kojih je 14 sportista.

BiH na najvećoj svjetskoj smotri sportista invalida bit će zastupljena u sjedećoj odbojci i atletici. U oba sporta predstavnici BiH nalaze se u krugu kandidata za osvajanje medalja.

Na ceremoniji svečanog otvaranja zastavu BiH nosit će atletičarka Dženita Klico.

Najtrofejnija bh. reprezentacija – u sjedećoj odbojci u Riju će jurišati na peto paraolimpijsko odličje. U četiri uzastopna nastupa u finalima bh. odbojkaši osvojili su zlato u Atini 2004. i Londonu 2012., te srebra u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine.

Odbojkaši BiH na paraolimpijskom turniru, koji počinje 9. septembra, igrat će u B-grupi s ekipama Irana, Rusije i Kine, dok su u A-grupi Njemačka, Egipat, Brazil i SAD.

Bh. tim takmičenje će započeti utakmicom protiv Ukrajine 10. septembra u 2.30 ujutro po srednjoevropskom vremenu, dva dana kasnije će u isto vrijeme igrati protiv selekcije Irana, a 14. septembra u 23.30 sati će odmjeriti snage s Kinom. Polufinale je zakazano za 16. a finale za 18. septembar.

Bacačica kugle Dženita Klico nastupit će 10. septembra, dok će u istoj disciplini Dževad Pandžić nastupiti 16. septembra.

Članovi bh. paraolimpijskog tima u Rio de Janeiru:- sjedeća odbojka: Adnan Kešmer, Mirzet Duran, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Benis Kadrić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Asim Medić, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, selektor Mirza Hrustemović, treneri Ejub Mehmedović i Zikret Mahmutović.- atletika (bacanje kugle): Dženita Klico i Dževad Pandžić.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 4.9.2016. u 10:20