BHF BOJKOTUJU UTAKMICU S ANDOROM: Košarkaškim reprezentativcima doniraju 20.000 KM!

tačno.net
Autor/ica 31.8.2015. u 10:15

BHF BOJKOTUJU UTAKMICU S ANDOROM: Košarkaškim reprezentativcima doniraju 20.000 KM!

“Zbog „sigurnosnih „ i moralnih razloga , zbog ličnih stavova, principa i kodeksa, te zbog nezahvalnosti prema navijačima: BHFANATICOS neće prisustvovati utakmici protiv Andore u Zenici”

Nezadovoljni odlukom Nogometnog /Fudbalskog saveza BIH i organa bezbjednosti stadiona Bilino Polje da zbog zatvaranja sjeverne tribine utakmicu mogu pratiti samo s najskuplje – zapadne, pripadnici navijačke grupe BHFanaticos uputili su otvoreno protestno pismo u kojem najavljuju bojkot naredne utakmice.

“Nakon odluke UEFA-e da sjeverna tribina bude zatvorena na sljedećoj domaćoj utakmici kvalifikacija, uputili smo zahtjev NFSBIH da naša navijačka skupina BHFanaticos bude smještena na tribinu Istok kao što je to nekada ranije bio slučaj. Naš zahtjev je odbijen iz samo njima poznatih „ sigurnosnih“ razloga i naša navijačka skupina je pod znakom moranja upućena na tribinu Zapad gdje ulaznica košta nevjerovatnih 40 KM”, kažu u pismu BHF.

“Nakon odluke UEFA-e da sjeverna tribina bude zatvorena nama je postalo jasno da je za sva događanja na protekloj utakmici protiv Izraela prst uperen u BHF i da smo mi svjesno podbačeni kao žrtveno janje i dežurni krivac. Postoje video zapisi da je kompletan stadion zviždao himnu Izraela kao i video zapisi gdje uvredljive rasističke poruke dolaze sa ostalih tribina. Ali nekome je najlakše bilo prstom uprijeti u BHF. Neko je jedva dočekao da dobije najmanji povod da BHF stavi na zub i pod zub te da pokuša da nas dobro „zamezi“. 500 karata po 40 KM je čitavih 20.000 KM iz našeg džepa. Dobro zamišljeno. E pa neće moći gospodo!”, poručuju iz ove navijačke skupine najavljujući da “zbog „sigurnosnih „ i moralnih razloga , zbog ličnih stavova, principa i kodeksa, te zbog nezahvalnosti prema navijačima: BHFANATICOS neće prisustvovati utakmici protiv Andore u Zenici”

“Da bi vam potvrdili da nisu u pitanju samo pare nego da su povrijeđeni naši principi, kodeksi i stavovi BHFanaticos je odlučio da kompletan iznos 20.000 KM, koji bi potrošili na kupovinu ulaznica na zapadnu tribinu, donira direktno košarkaškim kadetskim i juniorskim reprezentativcima Bosne i Hercegovina. Još jednom BRAVO za naše omladince”, poručili su u pismu Nogometnom savezu BH Fanaticosi, najavljujući masovan dolazak na utakmicu u Belgiji:

“Vidimo se u Briselu, nad nama nebo ima da gori!”

slobodna-bosna.ba

tačno.net
Autor/ica 31.8.2015. u 10:15