Bičakčić izborio penal za pobjedu Lavova, “Englezi” slavili

tačno.net
Autor/ica 23.12.2013. u 09:34

Bičakčić izborio penal za pobjedu Lavova, “Englezi” slavili

Najviše razloga za zadovoljstvo od svih Zmajeva koji su proteklog vikenda nastupali u 17. kolu Bundeslige može ima svakako Ermin Bičakčić čiji je Eintracht stigao do svoje treće ovosezonske pobjede. Braunschweig je na svom terenu sa stigao do minimalnog trijumfa od 1:0 na Hoffenheimom Sejada Salihovića.

Najviše zasluga za pobjedu Lavova svakako ima defanzivac BiH koji je u 29. minuti izborio penal iz kojeg je Eintracht stigao do pobjedničkog gola. Sejad Salihović susret je počeo na klupi TSG-a ali je u igru ušao u 22. minuti nakon što se Toljan povrijedio.

Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju bez golova njegovog Schalkea sa Nürnbergom, dok kapitena naše reprezentacije Emira Spahića, koji odrađuje kaznu zbog crvenog kartona, nije bilo u sastavu Apotekara koji su poraženi na gostovanju kod Werdera sa 1:0.

Raduje svakako informacija da je Mensur Mujdža, koji je dugo odsustvovao zbog povrede tetiva, pobjedu svog Freiburga nad Hannoverom od 2:1 odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Susret između Ibiševićevog Stuttgarta i Bayerna odgođen je za 29. decembar zbog nastupa Bavaraca na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Adnana Zahirovića nije bilo u sastavu Bochuma koji je na gostovanju kod Dynamo Dresdena izborio 0:0, dok je Aalen Jasmina Fejzića poražen sa 1:0 na gostovanju kod Greuther Fürtha. Poraz Aalena mogao je biti i sa većom razlikom da bh. golman u u prvoj minuti sudijske nadokande prvog poluvremena nije odbranio jedanaesterac, a u samom finišu je novom sjajnom intervencijom spriječi goste da dođu do pobjede od 2:0.

Obojica bh. reprezentativac koji nastupaju u engleskom Premiershipu, Edin Džeko i Asmir Begović, imali su uspješan vikend. Drugi najbolji strijelac proteklih kvalifikacija igrao je do 54. minute u gostujućoj pobjedi njegovog Manchester Cityja od 4:2 protiv Fulhama, dok je bh. reprezentativni čuvar mreže sa svojim Stokeom slavio domaći trijumf od 2:1 protiv Aston Ville.

Rimski bh. dvojac, Senad Lulić i Miralem Pjanić imali su polovičan učinak. Dok je Mali princ upisao 81 minut u visokoj pobjedi Vučice od 4:0 nad Catanijom, Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta ona poziciji lijevog beka u visokom gostujućem porazu svog Lazija od 4:1 kod Verone.

Edin Višća odigrao je cijeli susret u pobjedi svog Istanbul BB na gostovanju kod Trabzona sa 3:2. Jednako uspješan nije bio Gaziantepspor Harisa Medunjanina, a serija od četiri pobjede u nizu prekinuta je na gostovanju kod Eskisehirspor, a veznjak bh. reprezentacije odigrao je svih 90 minuta.Senijad Ibričić susret 16. kola turske Super lige sa svojim Kayseri igra večeras na gostovanju kod Bursaspora.

Nakon dužeg izbivanja sa terena Ervin Zukanović se vratio u tim Genta, koji u okviru 20. kola belgijske Jupiler lige na domaćem terenu sa 3:1 poražen od Club Bruggea.

Hajduk je igrao revanš susret Kupa Hrvatske protiv Dinama u kojem je na svom Poljudu poražen sa 2:1, a bh. reprezentativca Avdije Vršajevića nije bilo u sastavu “bilih”, baš kao ni Miroslava Stevanovića u ekipi Elchea koja je doživjela minimalni domaći poraz od Malage u okviru 17. kola španske Primere.

Zoran Kvržić je sa svojom Rijekom slavio u derbiju protiv Lokomotive u zaostalom susretu 17. kola 1. HNL. Ekipa sa Katride je trijumfovala sa 2:0, na gostovanju u Zagrebu, a strijelac vodećeg gola za gostujući tim bio je upravo bh. reprezentativac.

Zvezdan MisimovićAsmir AvdukićIzet Hajrović i Toni Šunjić, završili su takmičenje u ovoj godini sa svojim klubovima, baš kao i Elvir Rahimić sa svojim CSKA.

sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 23.12.2013. u 09:34