Bičakčić o protekloj godini: Išlo je to od nule do stotke za 3 sekunde

tačno.net
Autor 20.12.2013. u 08:40

Bičakčić o protekloj godini: Išlo je to od nule do stotke za 3 sekunde

Defanzivac bh. nacionalnog tima Ermin Bičakčić ovu godinu može smatrati kao najuspješnijom u svojoj karijeri, jer prije svega izborio status reprezentativca BiH, te plasman na Mundijal. Također njegov Braunschweig je ušao u najjaču lige Njemačke.

– Išlo je to od nula do 100 za tri sekunde. Godinu ću svakako pamtiti kao najbolju u mojoj karijeri bez obzira na trenutno stanje na tabeli, kazao je Bičakčić na početku razgovora za Bild opisivajući dešavanja u 2013. godini, prenosi portal Reprezentacija.ba.

Njegov Eintracht Braunschweig je trenutno najlošija momčad u Bundesligi i nalaze se na posljednjem mjestu, te su najozbiljniji kandidat za ispadanje u niži rang.

– Mi u klubu smo pred početak sezone bili svjesni šta nas čeka. Do kraja sezone moramo dati svoj maksimum na utakmicama. Ja sam optimističan po pitanju opstanka u ligi. Nismo toliko loši, kao što stanje na tabeli pokazuje. U dosta utakmica nismo imali sreće. Ne namjeravamo se zadržati kao turisti i vjerujem kako ćemo do kraja sezone dokazati svima da zaslužujemo mjesto u Bundesliigi, mišljenje je našeg Zmaja.

Novinar Bilda je pomenuo Bičakčiću interes klubova iz Njemačke, ali i iz inostranstva, no on je kratko odgovorio.

– Iz poštovanja prema E. Braunschweigu ne želim da pričam o tome.

Vrhunac njegove karijere bila je ovjera plasmana na Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u oktobru protiv Litvanije.

– Kao što se ulaskom Eintrachta u Bundesligu cijeli grad okrenuo naglavačke, tako se i nakon plasmana BiH cijela zemlja okrenula naglavačke. Ispisali smo historiju, ali tek sam to shvatio nekoliko dana kasnije, opisao je Bičakčić proslavu Bosanaca i Hercegovaca nakon pobjede nad Litvanijom.

– Svako ima svoj san, kao recimo igranje u Bundesligi. No, nastup na Svjetskom prvenstvu je još veće ostvarenje. Čak i sa jednom nogom ću igrati u Brazilu ako bude potrebno, kazao je za kraj Ermin Bičakčić koji je postigao jedan gol u dresu Zmajeva i to onaj protiv Slovačke.

oslobođenje.ba

tačno.net
Autor 20.12.2013. u 08:40