Bičakčić “otpustio” Vedinog trenera, Višća ponovo strijelac

tačno.net
Autor/ica 10.3.2014. u 09:32

Bičakčić “otpustio” Vedinog trenera, Višća ponovo strijelac

Nakon šamara u prijateljskom susretu sa Egiptom u kojem je fudbalska reprezentacija naše zemlja poražena sa 2:0 na stadionu Tivoli-Neu u Innsbrucku, Zmajevi su se vratili klupskim obavezama.

Proteklog vikenda. kada je riječ o Premiershipu, Stoke City našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića remizirao je na gostovanju kod Norwicha (1:1). Manchester City je zbog utakmice u FA Cupu odgodio svoj meč 29. kola Premier lige sa Aston Villom, ali se ni u najmasovnijem engleskom takmičenju Građani nisu dobro proveli. Ekipu Manuela Pellegrinija pred domaćom publikom pobjedom od 2:1 eliminisao je Wigan. Edin Džeko susret je počeo na klupi kao rezervna opcija Negredu i Agueru, a u igru je ušao u 53. minuti utakmice kada je na terenu zamijenio španskog napadača. Do kraja utakmice uspio je tek zaraditi žuti karton u 85. minuti.

U 24. kolu njemačke Bundeslige Schalke se na pravi način revanširao Hoffenheimu za eliminaciju iz DFB Cupa. Iako je u susretu sa Egiptom odigrao samo jedno poluvrijeme, u kojem je nastojao zakrpiti sve rupe u našoj odbrani, Sead Kolašinac je u trijumfu njegovih Rudara od 4:0 nadSalihovićevim TSG-om odigrao svih 90 minuta. Kako je igrao dovoljno govori podatak da je mreža sastava iz Gelzenkirchena ostala netaknuta. S druge strane Sejad Salihović je priliku za igru dobio već na početku drugog poluvremena u kojem je njegov tim inkasirao još tri pogotka, te doživio prvi poraz u posljednjih šest utakmica.

Kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić odigrao je cijeli susret u kojem je njegov Bayer remizirao na gostovanju kod Hannovera (1:1), dok je Mensur Mujdža sa klupe za rezervne igrače posmatrao domaći poraz svog Freiburga od Borussije Dortmund rezultatom 1:0.

Još jedan bosanski derbi u 24. kolu bio bi odigran da je kojim slučajemVedadu Ibiševiću istekla suspenzija zbog crvenog kartona. Ipak ovako je bh. sportska javnost ostala uskraćena za deule Ibiševića i Ermina Bičakčića.Upravo je gol bh. befanzivca iz 82. minute utakmice donio bod Eintrachtu (2:2), a treneru Stuttgarta Thomasu Schneideru otkaz. Novi trener Švaba je Huub Stevens.

Jedini Zmaj sa posljednjeg spiska za utakmicu sa Egiptom koji nastupa u 2. Bundesligi, reprezentativni golman Jasmin Fejzić, dugo će pamtiti gostovanje njegovog Aalena na Allianz Areni. Ekipa našeg golmana poražena je sa visokih 4:0.

Rimljani zakazali
Ni dvojica bh. “Italijana” nisu osjetila slast pobjede ovoga vikenda. Puni plijen sa Olimpica minimalnom pobjedom odnijela je Atalanta, a Senad Lulić je u igru ušao u 46. minuti utakmice. Sa 1:0 poražena je i Roma i to na gostovanju kod Napolija. U duelu sa glavnim konkurentom za drugu poziciju i direktno mjesto u Ligi prvaka naredne sezone bh. reprezentivac Miralem Pjanić, koji nije upisao ni minute u prijateljskom susretu protiv Egipta, odigrao je svih 90.

U turskoj Super ligi proteklog vikenda na rasporedu je bilo 24. kolo. U visokom domaćem trijumfu Galatasaraya nad Akhisarom u sastavu ekipe Roberta Mancinija nije bilo Izeta HajrovićaHaris Medunjanin odigrao je prvo poluvrijeme u domaćoj pobjedi njegovog Gaziantepa od 2:1 nad Kayserisporom. Elazıgspor spor od povratka Ognjena Vranješa u tim ne zna za poraz. Ovoga puta su pred domaćim navijačima remizirali sa Kasimpasom, a bh. dafanzivac na terenu je proveo cijelu utakmicu.

Edin Višća je u odličnoj golgeterskoj formi. Nakon dva gola Manisasporu i ovoga se vikenda nekadašnji fudbaler Željezničara upisao u strijelce. U gostujućoj pobjedi njegovog Istanbul BB-a nad Kahramanmarasom od 3:1 brzonogi fudbaler je golom  u 26. minuti donio izjednačenje nakon kojeg su gosti kreirali totalni preokret i sada su bodovno izjednačeni sa liderom Ankarasporom sa po 57 osvojenih bodova. Višća je igrao do 84. minute.

Iako nije dobio ni minute u prijateljskom meću protiv Egipta Ervin Zukanović upisao je punu minutažu u gostujućoj pobjedi svog Genta od 4:1 na Cercle Bruggeom, pa je željeni play-off sve bliže.

U sastavu Hajduka koji je remizirao na gostovanju kod Istre (1:1) nije bilo Avdije Vršajevića, dok je debitant protiv Egipta Tino-Sven Sušić u igru ušao u 44. minuti susreta. Zorana Kvržića koji je zbog povrede otpao za duel sa Egipćanima nije bilo među fudbalerima Rijeke koji su sa 2:0 slavili na gostovanju kod posljenjeplasiranog Hrvatskog Dragovoljca.

Sturm Anela Hadžića već pet utakmica ne zna za pobjedu, a ekipa novopečenog Zmaja ovoga vikenda je poražena na gostovanju u Wiener Neustadtu sa 2:1, a Hadžić je na terenu proveo cijelu utakmicu.

Asmir Avdukić ni ovoga puta nije uspio sačuvati svoju mrežu u pobjedi Borca na gostovanju kod Radnika iz Bijeljine od 2:1, dok Toni Šunjić još uvijek očekuje početak nastavka sezone u Ukrajini koju potresaju politički nemiri.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.3.2014. u 09:32