BiH – Belgija 1:1: Borbeni Zmajevi osvojili bod

tačno.net
Autor/ica 13.10.2014. u 23:27

BiH – Belgija 1:1: Borbeni Zmajevi osvojili bod

Foto: Elmedin Mehić/klix.ba

Gosti su utakmicu otvorili velikim pritiskom. Već u 2. minuti Origi opasno prijeti, ali Asmir Begović najavljuje da će biti raspoložen. U narednom napadu gosti pokušavaju doći do pogotka.

Međutim, udarac Defoura odlazi preko gola.

Igrao se 7. minut kada je Origi pokušao matirati čuvara mreže Zmajeva. No, golman bh. tima ponovo izlazi kao pobjednik iz ovog duela.

Samo minut poslije svoj udarac oprobao je Nainggolan. Nije bio precizan. Lopta je otišla preko gola. Nekih 60 sekundi poslije nezgodan udarac Hazarda zaustavio je odlični Begović.

Nakon odnijenih napada gostiju, Zmajevi dolaze do daha. Prvi udarac ka golu Belgijanaca uputio je Bešić u 19. minuti. No, nije bio precizan. Šest minuta kasnije Sušić, iz dobro izgrađene akcije, puca iznad okvira gola.

U 28. minuti naš državni tim dolazi do vodstva. Akciju je poveo Sušić koji je proigrao Pjanića. Igrač Rome sjajno asistira za Džeko koji matira Courtoisa za veliko oduševljenje navijača na Bilinom Polju. Bio je to 38 pogodak kapitena bh. tima u dresu sa državnim grbom.

U posljednjih deset minuta gosti su pokušali izjednačiti, ali je udarce Vertonghena, Defoura i Lukakua zaustavio sjajni Begović. Minimalnom prednošću Zmajeva otišlo se na odmor. Prvo poluvrijeme obilježeno je velikim žarom i borbenošću bh. reprezentativaca koji su igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti.

U nastavku gosti kreću snažno. To im se isplatilo u 51. minuti kada je pogodio Nainggolan. Lopta je prošla ispod ruke Begoviću i odsjela u mreži.

Igrao se 56. minut kada je Pjanić ubacio oštru loptu u šesnaesterac gostiju, Džeko šutira pored gola. Tri minute kasnije isti igrač našao se u stopostotnoj prilici, ali nije bio precizan. Ostalo je 1:1. Opasnost je otklonio Company.

Naši nastavljau sa pritiskom.U narednom napadu novi uzdasi na tribinama. Mujdža asistira za Džeko koji šutira glavom, ali je Courtois fantastično odbranio i spasio siguran pogodak.

Napadač Manchester Cityja imao je veliku priliku u 69.minuti,ali je izblokiran. U 74.minuti Pjanić pokušava iz slobodnjaka. Rezultat se nije promijenio.
U završinici utakmice najčešće se igralo između dva šesnesterca. Gosti su u 87.minuti imali dobru šansu, ali bez uspjeha.

Ostalo je 1:1.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 13.10.2014. u 23:27