BiH danas igra sa Estonijom u Vitezu: Punim gasom za prolaz u baraž

tačno.net
Autor/ica 8.1.2014. u 08:52

BiH danas igra sa Estonijom u Vitezu: Punim gasom za prolaz u baraž

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pokušaće se plasirati u baraž Svjetskog prvenstva 2015. godine u današnjoj utakmici petog kola grupe 5 sa Estonijom, u gradskoj dvorani u Vitezu, u 17 sati

Uloga favorita 

Protivnik najboljih bh. rukometaša biće Estonija, koju su krajem oktobra prošle godine savladali sa 29:26 u Tallinu. Potom su pobijedili Portugal 31:29 u Sarajevu,  da bi u dvomeču sa direktnim rivalom Latvijom izborili dvije ključne pobjede rezultatima 27:26 i 23:21 i tako stigli nadomak prolaza u baraž. Ostvaren je maksimalan učinak sa osam bodova i prema tome danas će naši rukometaši imati sjajnu priliku da novom pobjedom ili remijem osiguraju učešće u dodatnim kvalifikacijama za SP 2015. u Kataru.

Rukometaši BiH će u ovom duelu imati ulogu velikog favorita jer će igrati protiv najslabije ekipe u grupi koja je dosad izgubila sva četiri kvalifikaciona susreta u grupi.

“Imamo četiri pobjede iz četiri utakmice dosadašnjeg toka kvalifikacija. Ne znamo za gorčinu poraza. Normalno je onda da sam zadovoljan učinkom. Mislim da smo od svih protivnika u grupi, izuzev Portugala, bili puno bolji rival. Jedino smo se protiv Portugalaca morali mučiti. Što se tiče susreta sa Estonijom, moramo ga vrlo ozbiljno shvatiti i odigrati maksimalno odgovorno. Nema kalkulacija. Jedina opcija je da jurišamo sa punim gasom po novu pobjedu. Očekujem punu podršku publike u ovoj utakmici nakon koje ćemo, nadam se, svi biti zadovoljni. Kada je riječ o taktici, tu se nema šta mijenjati. Želimo pružiti dobru igru za novi trijumf”, rekao je selektor BiH Dragan Marković.

Pomoćnik bh. selektora Zuhdija Korkarić naglasio je da će naši reprezentativci dati sve od sebe kako bi bacili na koljena selekciju Estonije, čime bi kolo prije kraja bio ostvaren prolazak u dodatne kvalifikacije.

“Estonce smo dobili već na startu kvalifikacija. Nadam se da ćemo ostati na pobjedničkom kolosijeku i u ovoj utakmici, te da ćemo ovu svojevrsnu meč-loptu kompletnih kvalifikacija riješiti u našu korist i tako izboriti baraž”, rekao je, između ostalog, Korkarić.

Sude Mađari 

Utakmicu BiH – Estonija sude mađarski arbitri Peter Herczeg i Peter Sudi, a delegat je Nebojša Vujisić iz Crne Gore. Ulaznice po cijeni od 10 KM biće u prodaji u tržnom centru FIS Vitez, te na dan odigravanja utakmica ispred dvorane.

U zadnjem susretu kvalifikacija, bh. tim će igrati 12. januara protiv Portugala u Mafri.

 

 

 

oslobođenje.ba

tačno.net
Autor/ica 8.1.2014. u 08:52