BiH i još 13 reprezentacija suspendovani s Eurobasketa?

tačno.net
Autor/ica 16.4.2016. u 10:35

BiH i još 13 reprezentacija suspendovani s Eurobasketa?

Potpuna pometnja nastala je u kasne sate na košarkaškom nebu Evrope usljed odluke FIBA-e da kazni sve košarkaške saveze koji nisu uspjeli da iskontrolišu klubove i usmjere ih ka FIBA Ligi prvaka.

Na “Twitter” nalogu “Yugobasket” prvo je objavljeno pismo koje je FIBA Evropa uputila KS Slovenije, a potom je još nekoliko specijalizovanih stranih portala i novinara prenijelo informaciju da je sa Eurobasketa 2017. godine suspendovano 14 reprezentacija među kojima je i Bosna i Hercegovina!

“Sportando” prenosi da je FIBA Evropa kaznila Košarkaške saveze Bosne i Hercegovine Srbije, Hrvatske, Turske, Rusije, Španije, Litvanije, Grčke, Italije, Izraela, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Poljske isključivanjem seniorskih reprezentacija s Evropskog prvenstva 2017. godine!

Zvaničnu potvrdu ovakve informacije treba sačekati u toku današnjeg dana, ali situacija nije nimalno naivna jer FIBA Evropa očito želi da pokaže da posjeduje snagu da se obračuna s neposlušnima.

Treba reći da su klubovi iz zemalja koje su kažnjene prihvatiliponudu Eurolige i Eurokupa i zbog toga Savezi i reprezentacije snose posljedice.

Saznajevo da je na adresu Košarkaškog saveza BiH već stiglo pismo suspenzije, ali i da se do 20. aprila možemo odlučiti da podržimo FIBA Ligu prvaka i tada bi automatski bila ukinuta navedena suspenzija.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.4.2016. u 10:35