BiH košarkaši u gostima protiv Rusije započinju kvalifikacije za Eurobasket

tačno.net
Autor/ica 31.8.2016. u 10:19

BiH košarkaši u gostima protiv Rusije započinju kvalifikacije za Eurobasket

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Rusije u gostima započinje kvalifikacije za Eurobasket koji će se 2017. godine održati u Rumuniji, Izraelu, Finskoj i Turskoj.

Sa početnog spiska selektora Damira Mulaomerovića, među ostalim, otpali su Nihad Đedović (državljanstvo), Andrija Stipanović (privatni problemi), Kenan Karahodžić (umor) i Alex Renfroe (povreda). U meču protiv Rusije selektor ne može računati ni na kapitena Mirzu Teletovića koji zbog zdravstvenih problema nije otputovao za Perm.

U meču protiv Rusije u rosteru našeg tima bit će: Nedim Buza, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Adi Zahiragić, Emir Sulejmanović i Adin Vrabac.

Naši košarkaši su od 5. do 19. augusta odigrali pet pripremnih mečeva. Upisali smo tri poraza (dva od Belgije i jedan od Crne Gore) te dvije pobjede (Portugal i Makedonija).

Rusija je od 6. do 24. augusta odigrala osam utakmica (po dva puta protiv Gruzije i Finske, po jednom protiv Njemačke, Poljske, Holandije i Ukrajine). Slavila je u svim mečevima.

Ohrabrujuće je što u selekciji Rusije neće biti povrijeđenih Alekseja Šveda iz Khimkija i Vitalija Fridzona iz CSKA Moskve, a upitaj je nastup centra LA Lakersa Timofeja Mozgova.

Meč počinje danas u 17:00 sati po našem računanju vremena (20:00 sati po lokalnom vremenu) sa direktnim prijenosom na BHT-u. Sretno Zmajevi!

Plasman na Eurobasket izborit će sedam prvoplasiranih ekipa iz sedam grupa te četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Raspored utakmica grupe C:

Rusija – BiH (31. august, 17:00 sati)

BiH – Švedska (3. septembar, 20:15 sati, Skenderija)

Švedska – Rusija (7. septebmar, 20:00 sati)

BiH – Rusija (10. septembar, 20:15 sati)

Švedska – BiH (14. septembar, 20:00 sati)

Rusija – Švedska (17. septembar, 14:00 sati)

tačno.net
Autor/ica 31.8.2016. u 10:19