Bikić, Bise i Ljevo tvrde: Sigurno prolazimo grupu

tačno.net
Autor/ica 6.12.2013. u 17:49

Bikić, Bise i Ljevo tvrde: Sigurno prolazimo grupu

BiH je dobila grupu sa  Argentinom, Iranom i Kamerunom.

Za prvi komentar zamolili smo ugledne sportske novinare: Muhameda Bikića, Nermina Bisu i Harisa Ljevu.

Muhamed Bikić: Argentina, BiH, Iran, Nigerija, redoslijed ostaje i nakon grupne faze takmičenja. Istina neće biti lahko ni sa Irancima ni Nigerijcima, jer ćemo se u prvom susretu sa Argenticima itekako istrošiti. Ali sve me ovo podsjeća na Mundijal u Italiji kada je bivša Juga izgubila na startu od Nijemaca, pa poslije dogurala do četvrtfinala. I tada su bili u našim redovima bh. legende Ivica Osim i Safet Sušić. Dakle, prolazimo grupnu fazu takmičenja, a poslije šta Bog da!

Nermin Bise: Ovo je grupa kojom moramo biti zadovoljni i iz koje se može ići u dalje takmičenje. Objektivno, Iran i Nigerija su reprezentacije s kojim se može postići povoljan rezultat, a mislim da će u našoj grupi Argentina imati maksimalan učinak. Dobra vijest je što se u drugoj fazi, ako se naši plasiraju, a vjerujem da hoće, čini mi se naša grupa ukršta sa prva dva iz grupe u kojoj su Švicarska, Ekvador, Francuska i Honduras.

Haris Ljevo: Mislim da možemo biti zadovoljni žrijebom, iako smo u grupi dobili jednog od glavnih favorita za naslov prvaka svijeta Argentinu. Međutim, dalje prolaze dvije reprezentacije, a mislim da možemo biti bolji od Nigerije, posebno od Irana, kojeg smatram najslabijom reprezentacijom na Mundijalu. Uz dobru formu igrača, odličan skauting protivnika, možemo proći dalje, što bi na prvom učešću bio odličan rezultat.

tačno.net
Autor/ica 6.12.2013. u 17:49