Bilić heroj dana na Otoku: Hrvat je taktički genije!

tačno.net
Autor/ica 3.3.2016. u 10:18

Bilić heroj dana na Otoku: Hrvat je taktički genije!

West Ham je savladao Tottenham u jednom od derbija 28. kola Premiershipa i tako ostao u utrci za plasman u Ligu prvaka.

Čekičari su odigrali odličan meč, taktički vrlo dobro, a upravo to je ponajviše zasluga Slavena Bilića.

Hrvat je heroj na Otoku, s njim ekipa s “Upton Parka” nastavlja svoj san koji je na početku sezone bio apsolutno nezamisliv.

Čestitke za odličnu postavku pristižu sa svih strana, a oduševljenje Hrvatom nije krio ni legendarni Alan Shearer.

Bivši engleski napadač je u BBC-evoj emisiji “Match od the Day” kazao da je Bilić potpuno nadmudrio kolegu na suprotnoj strani, Mauricija Pochettina.

“West Ham je bio dominantan cijelu utakmicu, nadigrali su rivala i zasluženo osvojili tri boda. Bilić je napravio veliku promjenu, zaigrao je s pet igrača u zadnjoj liniji i tako zaustavio Tottenhamov napad i Harryja Kanea”, rekao je Shearer, te nastavio:

“Već od prvog napada na utakmici vidjelo se kakav će problem imati Tottenham. Ovo je sažetak cijele utakmice. Duga lopta i dominacija trojice defanzivaca”.

“Čak i Kane da dobije ovaj duel, čekaju ga još dvojica rivala, a preko njih ne može proći. Dobiva prvi duel, ali naravno ne i drugi”.

Shearer je bio oduševljen izvedbom Čekičara te ih je u jednom trenutku nazvao “Fantastični West Ham”, dok su kolege s BBC-ja njegov komentar o Biliću sažele u samo dvije riječi: “Taktički genije!”

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.3.2016. u 10:18