Bilić: “Jedna od najvećih West Hamovih utakmica u historiji”

tačno.net
Autor/ica 10.2.2016. u 12:07

Bilić: “Jedna od najvećih West Hamovih utakmica u historiji”

Slaven Bilić je i treći put ove sezone uspio pobijediti Liverpool.

West Ham je u četvrtoj rundi FA cupa nakon 120. minuta izbacio Liverpool rezultatom 2:1 (1:1), a pobjednički je pogodak u posljednjim trenucima igre dao Angelo Ogbonna.

Sjajno je, za mene je ovo bila uistinu sjajna partija fudbala. Bio je to klasični ogled FA Cupa. Ući će u historiju najvećih utakmica West Hama. Pogodak je stigao kao šlag na tortu Ogbonnine igre. Igrao je fantastično. Učinili su navijače ponosnima, želimo otići još i dalje. S ovakvom smo igrom sposobni pobijediti svaku ekipu u Engleskoj“, rekao je nakon pobjede oduševljeni Slaven Bilić, dok Jürgen Klopp nije krio razočarenje:

Teško je. Bili smo bolji, imali smo više prilika i igrali smo dobar fudbal, ali nismo to iskoristili. Bilo je tu puno odluka za koje bih na neki bolji dan rekao da su bile smiješne. Nije nam lako jer smo ovdje bili samo zbog pobjede. Nije bitno odigrati najbolje, ali je bitno proći u sljedeću rundu. Vrata su nam bila otvorena jer smo bili jako dobri, ali to nije bilo dovoljno. Moramo nastaviti dalje i boriti se u sljedećoj utakmici.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.2.2016. u 12:07