Bilić: Otišao bih s klupe da nismo pobijedili Gruziju

Autor/ica 4.6.2011. u 09:42

Bilić: Otišao bih s klupe da nismo pobijedili  Gruziju

Kad je Srna u 71. minuti pogodio gredu, Slaven Bilić se uhvatio za glavu, skinuo sako i lupio šakom po klupi. Bio je svjestan da mu brod tone, da je preostalih dvadesetak minuta vjerojatno zadnjih dvadeset minuta kojih će voditi hrvatsku reprezentaciju. Kroz glavu mu je, priznao je, prošlo mali milijun misli, a jedna od njih je bila i ona o prokletstvu Poljuda.

– Nije u pitanju prokletstvo, mada mi je i to prošlo kroz glavu u jednom trenutku. Ali bilo mi je jasno da ću u slučaju poraza ili remija i ja otići kući – priznao je Bilić i dodao:

– Na sreću sve se okrenulo i mi smo zasluženo slavili. Vjerujte, bit će nam puno lakše igrati na Euru, nego se na njega kvalificirati. Puna nam je kapa ovakvih utakmica, teško nam je ovako igrati protiv bunkera.

Sreća je pomazila izbornika u samo dvije minute. Mandžukić i Kalinić svladali su do tada najboljeg igrača susreta, gostujućeg golmana Loriu, te tako spasili izbornikovu glavu i šanse da se reprezentacija ipak kvalificira na Europsko prvenstvo. Proključali su i do tada pomalo rezervirani gledatelji, koji su se više bavili Markovićem i Srebrićem, nego podrškom igračima na terenu. U jednom trenutku se sa tribina prolomilo “Igrajte pič…., igrajte pič….”.

– Pa je li nešto u ovom gradu može biti normalno? – rekao je pola u šali, pola u zbilji, glasnogovornik Gavran.

Iako je igra bila daleko od dobre i premda je plasman na Europsko prvenstvo visio o koncu, predsjednik nogometnog saveza Vlatko Marković je bio zadovoljan.

– Bilić je bio fantastičan, sjajno je pripremio i vodio momčad. Zamjene su bile odlične. To je još jedan dokaz da je pred njim i njegovim stožerom velika karijera. Ne ljutim se što me publika prozivala, bio sam trener Hajduka i znam da me oni vole – kazao je Marković, a na pitanje hoćemo li na Euro, dobacio uz široki osmjeh:

– Ja sigurno hoću! Pa, naravno da ćemo se plasirati. Bez brige.

Poljud se baš i nije pokazao u najboljem svjetlu, a Marković odgovoronst za dugo izbivanje reprezentacije skida sa sebe. Kaže da je njegova riječ tek među posljednjima…

– To nije ovisilo o meni, ja sam tek četrnaesti krivac što i prije nismo igrali ovdje. O tome odlučuju izbornici, oni su odgovorni – zaključio je Vlatko.

Autor/ica 4.6.2011. u 09:42