Bilić: Protiv Rubina smo bili pravi – čvrsti, kompaktni i samopouzdani

Autor/ica 17.9.2012. u 09:34

Bilić: Protiv Rubina smo bili pravi – čvrsti, kompaktni i samopouzdani

 

Moskovski Lokomotiv je pod vodstvom Slavena Bilića povezao dvije pobjede protiv teških protivnika, a bivši hrvatski izbornik naglasio je kako je vrlo zadovoljan izvedbom svojih igrača.

Iako je nastupio oslabljen neigranjem nekolicine igrača, Lokomotiv je upisao vrijednu pobjedu protiv Rubina 1:0 i uhvatio je priključak s momčadima koje drže vrh prvenstvene ljestvice. Slaven Bilić je bio vrlo zadovoljan reakcijom svojih igrača.

“Čestitam igračima obje momčadi na dobroj i korektnoj igri jer smo mogli uživati u 90 minuta dobrog nogometa. U ovom susretu smo bili pravi, bili smo čvrsti, kompaktni i na teren smo izašli puni samopouzdanja. Nije lako igrati protiv momčadi klase Rubina, ali smo bili dobri i cijelim tijekom susreta opasni. Nakon vodećeg pogotka imali smo prilika za dodatno povećanje vodstva”, rekao je Bilić.

Bilić je posebno naglasio važnost ove pobjede jer je njegova momčad bila lišena pomoći dvojice vrlo važnih igrača.

“Igrali smo bez kapetana Glušakova i bez Pavljučenka što dodatno pojačava dojam. S njima bi bili nedvojbeno jači. Postigli smo gol iz prekida i ne bih imao ništa protiv da stalno zabijamo iz prekida. Radimo dosta na tom segmentu igre i imao dobre igrače poput Ćorluke, Tarasova, Durice, N’Doyea koji mogu tu odlično reagirati.”

Bivši hrvatski izbornik je često naglašavao da je samopouzdanje glavni problem i da se mora najviše raditi na psihološkom dizanju igrača.

“Još nakon susreta protiv moskovskog Dinama sam naglasio da moramo raditi na podizanju samopouzdanja kod igrača. Za to nam je trebala jedna velika pobjeda i ostvarili smo je protiv Spartaka. Igrači su se odmah bolje osjećali, više su vjerovali u svoje mogućnosti. sada će nam biti lakše, sada imam onaj lakši dio posla jer je puno teže igračima vratiti samopouzdanje nego ih spustiti na zemlju nakon dobrih igara.”

 

Autor/ica 17.9.2012. u 09:34