Bit će teško nadmašiti učinak od 69 golova iz prošle godine, sanjam Ligu prvaka

tačno.net
Autor/ica 4.2.2014. u 09:13

Bit će teško nadmašiti učinak od 69 golova iz prošle godine, sanjam Ligu prvaka

– Možda ću jednog dana živjeti u Francuskoj, možda ću čak tamo i igrati, a možda i neću. Jedino sam siguran da želim naučiti francuski jezik – izjavio je Cristiano Ronaldo za francuski nogometni TV-program Telefoot.

– Imam ugovor s Real Madridom koji će završiti kada ću imati 33 godine. Nadam se da ću ostati u Real Madridu, jer sam u tom klubu vrlo sretan – dodao je Ronaldo.

Komentirao je osvajanje Zlatne lopte i saradnju sa Zinedineom Zidaneom, koji je pomoćnik trenera Carla Ancelottija u ”kraljevskom klubu”.

– Prošle kalendarske godine zabio sam 69 golova. Bit će to teško ponoviti ili nadmašiti, ali ništa nije nemoguće. Ja ću dati sve od sebe, kao što dajem uvijek, u svakoj sezoni, ili svakoj godini. Najviše se nadam da će me zaobići bilo kakve povrede.

– I Franck Ribery i Lionel Messi su također zaslužili Zlatnu loptu. Ostvarili su toliko puno, osvajali trofeje i zabili mnogo golova. Ipak, ovog puta je bio red na mene.

– Carlo Ancelotti je odličan trener. Vrlo sam sretan što imam priliku raditi pod njegovim vodstvom. Zinedine Zidane također radi veliki posao. Izvanredno je što imam priliku sarađivati s njim, jer on ima tako dragocjeno iskustvo i zna kako treba razgovarati s igračima.

– Vrlo sam sretan u Real Madridu. Sanjam o velikim dostignućima ove sezone, poput osvajanja Lige prvaka. S Ancelottijem i Zidaneom imamo veće šanse ostvariti naše ciljeve – zaključio je Ronaldo.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 4.2.2014. u 09:13