Bleacher Report: Pet najboljih izvođača slobodnih udaraca u svijetu

tačno.net
Autor/ica 24.10.2013. u 10:47

Bleacher Report: Pet najboljih izvođača slobodnih udaraca u svijetu

Rezultati istraživanja su prikupljeni na osnovu uspješno izvedenih slobodnih udaraca igrača u svijetu u sezoni 2012.-2013.

Ugledni američki sportski portal “Bleacher Report” izabrao je pet najboljih izvođača slobodnih udaraca, javlja Anadolu Agency (AA). Rezultati istraživanja su prikupljeni na osnovu uspješno izvedenih slobodnih udaraca igrača u svijetu u sezoni 2012.-2013. godina.

Na petom mjestu liste nalazi se igrač Genoe Francesco Lodi, koji je prošle sezone postiga pet golova iz slobodnih udaraca. Od 30 udaraca 16,7 posto je okončao pogotkom dok je 50 posto udaraca uputio u okvir gola.

Slijedi fudbaler Barcelone Lionel Messi koji je prošle sezone od 48 slobodna udarca postigao tri gola, dok je postigao i jedan gol iz slobodnog udarca u utakmici Argentina-Paragvaj.

Fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo prošle sezone je uputio najviše slobodnih udaraca koje je četiri puta pretvorio u pogodak.

Iza njega je igrač Juventusa i reprezentativac Italije Andrea Pirlo, koji je postigao pet pogodaka iz slobodnih udaraca, dok je postigao i jedan pogodak iz slobodnog udarca u utakmici Italije protiv Meksika u Kupu konfederacija.

Listu predvodi brazilski fudbaler i igrač Vasco da Gama Juninho, koji je prošle sezone postigao pet golova iz slobodnih udaraca.

tačno.net
Autor/ica 24.10.2013. u 10:47