Bolić i Baljić uvršteni u najboljih 11 Fenerbahcea svih vremena

tačno.net
Autor/ica 18.11.2016. u 11:34

Bolić i Baljić uvršteni u najboljih 11 Fenerbahcea svih vremena

Po izboru čitalaca ligtv, najčitanijeg sportskog portala u Turskoj, Elvir Bolić i Elvir Baljić izabrani u idealnih 11 stranih fudbalera Fenerbahcea svih vremena.

Popularni turski portal ligtv.tr, ponudio je svojim čitaocima anketu da izaberu najboljih 11 fudbalera stranaca koji su igrali za Fenerbahce u turskoj ligi.

Anketa je sprovedena među nekoliko hiljada čitalaca, koji su u najboljih 11 uvrstili dvojicu bh. fudbalera Elvira Bolića i Elvira Baljića. Oni su našli svoje mjesto sa ostalih devet fudbalera, a kada se vide ostala imena onda je jasno koliki su trag naši fudbaleri ostavili u Turskoj.

Najboljih 11 stranaca Fenerbahcea po pozicijama čine:

Harald Schumacher – Zoran Mirković, Diego Lugano, Fabio Luciano, Roberto Carlos -Dirk Kuyt, Alexsandro De Souza Alex, Stephen Appiah, Elvir Baljić – Pierre Van Hooijdonk, Elvir Bolić.

Riječ je o strancima Fenerbahcea u turskoj ligi, a definitivno ovaj izbor je velika stvar za naše proslavljene fudbalere. Trusko prvenstvo odlično odgovara našim fudbalerima, a trenutno u najboljoj turskoj ligi nekoliko bh. fudbalera među kojima su Višća, Bajić, Milošević, Hadžiahmetović, Horić, Vršajević, Zec…

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.11.2016. u 11:34