Bolić: Naknadni poziv nekom od centarfora iz Premijer lige je realna opcija

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 11:25

Bolić: Naknadni poziv nekom od centarfora iz Premijer lige je realna opcija

Elvir Bolić je nekada, poput Edina Džeke danas, bio nezamjenjiv centarfor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Danas sa zanimanjem prati Zmajeve, a za portal klix.ba prokomentarisao je nastalu situaciju u kojoj je selektor Sušić usljed nesretnih okolnosti ostao bez klasičnog napadača samo šest dana prije utakmice u Izraelu.

“U situaciji smo u kojoj nikada od kad postoji reprezentacija nismo bili. Nikad do sad nismo utakmicu započeli bez klasičnog centarfora. Safet Sušić vjerovatno ima neki plan i neku formaciju u glavi za koju smatra da će donijeti rezultat”, kaže Bolić.

Sušić je nedavno govorio o formaciji bez napadača, sa takozvanom lažnom devetkom koja je rezultate donosila Barceloni i Bayernu iz Munchena.

“Ja iskreno ne vjerujem da ćemo igrati bez centarfora. Neko će silom prilika raditi taj posao. Vidjet ćemo za koga će se selektor odlučiti. Ja ne znam ko od ovih igrača koji su tu može odraditi taj posao”, dodaje Bolić.

Upitali smo ga koga bi on, da je na Sušićevom mjestu, iz postojećeg kadra žrtvovao za mjesto centarfora.

“Teško se sad stavljati na Sušićevo mjesto. On će odlučiti i ja se iskreno nadam da će pogoditi. Sigurno mu je teško jer niko nije mogao očekivati ovoliki broj povreda”, smatra Bolić.

Bolićevo mišljenje je da se osim Džeke na spisku neminovno morao naći makar još jedan klasični napadač.

“Smatram da se na spisku osim Edina Džeke trebao naći još jedan klasični centarfor. Ipak je razlika kada na toj poziciji igra neko ko u svom klubu igra tu istu poziciju i kada je tu neko silom prilika. Reprezentacija prema mom mišljenju nije mjesto gdje nešto treba probati prvi put. Vremena je bilo dovoljno da se iznađe pravo rješenje”, iskren je Bolić.

Ako već na spisku nema recimo Milana Đurića ili Aidina Mahmutovića, Bolić misli da je Sušić naknadni poziv trebao poslati nekom od centarfora iz domaćeg prvenstva.

“Ta opcija je posve realna. Ne mislim da u Premijer ligi ima centarfor koji bi trebao i mogao igrati od početka u Haifi, ali za dalji tok utakmice možda bi neko od njih mogao dati ruke. Bolje je sa klupe ubaciti klasičnog centarfora koji igra u Premijer ligi, nego žrtvovati stopera za to. Ne želim da me se pogrešno shvati, to je selektorova stvar, ali je ovo bila dobra prilika da se oproba i neko iz domaćeg prvenstva. Bio bi to veliki stimulans za igrače koji igraju Premijer ligu”, zaključio je Bolić.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 11.11.2014. u 11:25