Bosna i Hercegovina rutinski savladala Kongo

tačno.net
Autor/ica 19.7.2013. u 07:36

Bosna i Hercegovina rutinski savladala Kongo

 

U okviru grupe C Svjetskog prvenstva za rukometaše do 21 godine Bosna i Hercegovina rutinski je savladala Kongo rezultatom 31:21.

 

Pobjeda mladih rukometaša u ni jednom trenutku nije došla u pitanje, a može se reći da su naši reprezentativci da pola snage savladali vršnjake iz Konga.

Pitanje pobjendika bilo je riješeno već u prvom poluvremenu kada se na odmor otišlo rezultatom 15:9. Ključnu seriju Bosna i Hercegovina napravila je u posljednjih 10 minuta prvog dijela, u periodu između 23. i 30. minute Kongo je postigao dva, a primio sedam golova.

U nastavku viđena je uglavnom izjednačena igra, te se igralo igralo gol za gol, selektor Grbavac je šansu dao igračima koji su do sada manje igrali te su maksimalno iskoristili ukazanu priliku.

U posljendnjih nekoliko minuta Zmajevi su došli do maksimalnih +10 pa je meč završen rezultatom 31:21.

Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina se probila na drugo mjesto sa pet osvojenih bodova, te će u subotu u direktnom duelu protiv Argentine odlučivati o drugom mjestu, dok s druge strane Kongo ostaje prikovan za dno bez ijednog osvojenog boda u dosadašnje odigrane četiri utakmice.

 

 

 

izvor: scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.7.2013. u 07:36