Branko Ivanković dobio otkaz, Zoran Mamić opet na klupi!

tačno.net
Autor/ica 22.10.2013. u 17:07

Branko Ivanković dobio otkaz, Zoran Mamić opet na klupi!

Branko Ivanković više nije trener Dinama! Treći put u karijeri odletio je s maksimirske klupe, treći put otkaz mu je dao Zdravko Mamić. Vijest je objavila službena stranica Dinama.

Porazi od Hajduka, Čornomoreca, Ludogoreca, a na kraju i Splita bili su previše za podnijeti, posebno jer se hrvatski prvak na terenu više sramotio nego igrao nogomet. Zdravko Mamić tako se nakon nešto više od mjesec dana bacio u potragu za novim trenerom, a do kraja jesenskog dijela prvenstva prvu momčad će voditi njegov brat Zoran i pomoćnik Igor Cvitanović.

“Dogovorili smo sporazuman raskid ugovora. Zaključili smo da ne možemo zajedno. Nije se dogodilo ništa posebno, nego sve pomalo”, rekao je Ivanković.

Ivanković je, podsjetimo, treći put sjeo na klupu Dinama nakon što je istu napustio Kruno Jurčić. I tada je privremeno na klupu zasjeo mlađi Mamić, koji je u uzvratnoj utakmici play-offa za Ligu prvaka u Beču upisao pobjedu nad Austrijom 2:3, ali je zbog 0:2 s Maksimira ispao u Europa ligu.

Promjena na klupi mogla se naslutiti zbog serije loših rezultata, ali kako je “Profesor” preživio ponedjeljak, teško je bilo očekivati smjenu samo dva dana pred okršaj s PSV-om na praznom Maksimiru u 3. kolu Europa lige.

No, što se drugo moglo očekivati od čovjeka koji polako gubi tlo pod nogama. Podsjetimo, Mamić je u posljednja dva dana čak dva puta gubio kontrolu u javnosti vrijeđajući novinare i fotoreportere. Nekad suprotstavljene navijačke skupine ujedinjene su protiv maksimirskog “bossa” i njegovih marioneta u HNS-a, zbog grijeha iz prošlosti povlači se po sudovima (Jovanović, Eduardo), prvi put nakon dugo vremena njegov Dinamo gleda u leđa Hajduku, a Mamićevi europski mokri snovi nisu stigli dalje od Bugarske. Ako je vjerovati vječitom manipulatoru, sve se to odrazilo i na njegovo zdravlje, pa je već najavio barem privremeno povlačenje s dužnosti zbog operacije.

 

index.hr

tačno.net
Autor/ica 22.10.2013. u 17:07