Bravo Ana: Dogodilo se čudo: Serena pala preokretom, Ana u četvrtfinalu Australijan opena!

tačno.net
Autor/ica 19.1.2014. u 09:22

Bravo Ana: Dogodilo se čudo: Serena pala preokretom, Ana u četvrtfinalu Australijan opena!

Ana Ivanović uspela je da se plasira u četvrtfinale Australijan opena, i to pobedom nad prvim nosiocem, trenutno neprikosnovenom prvom teniserkom sveta Serenom Vilijams i petostrukom šampionkom Melburna sa 4:6, 6:3, 6:3.

Blistav početak sezone sa titulom u Oklendu najavio je povratak Ane Ivanović na put stare slave, ali niko nije ni sanjao da će savladati i dominantnu Serenu Vilijams – ona je uspela da je sruši, i to preokretom posle skoro dva sata borbe.

Već prvi gem je najavio epsku borbu, tada je Serena tri puta sprečila brejk, ali ga je Ana napravila za vođstvo od 3:2. Odmah je uzvratila Serena za izjednačenje, da bi potom u ključnim trenucima prelomila za 6:4 iskoristivši drugu set loptu.

U nastavku je Ana pokazala da je i psihički potpuno spremna za sva iskušenja, strpljivo je čekala svoju šansu do petog gema drugog seta kada je povela sa 3:2 brejkom, i ovaj put nije dozvolila Sereni priliku za oduzimanje servisa

Servirala je Amerikanka za povratak u meč i sprečavanje izjednačenja, ali je Ivanovićeva brzo došla do prve set lopte, a treću je iskoristila za ulazak u treći set.  Odlučujući period igre se pretvorio u bajku za Anu: povela je uz brejk sa 3:0, i ništa je nije moglo zaustaviti na putu do četvrtfinala.

U narednoj rundi, protivnica će joj biti pobednica meča Kejsi Delakva – Eženi Bušar (30. nosilac), pa Ana ima idealnu priliku da dođe do završnice prvog grend slema u sezoni, a sudeći po formi i igri koju prikazuju, nije daleko ni prva grend slem titula posle Rolan Garosa 2008. godine.

Blic.rs

 

tačno.net
Autor/ica 19.1.2014. u 09:22