Brazilski mediji: BiH bi mogla biti najljepše iznenađenje Mundijala

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 09:58

Brazilski mediji: BiH bi mogla biti najljepše iznenađenje Mundijala

Popularni brazilski dnevnik “Terra Brasil” piše da bi reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla biti najprijatnije iznenađenje predstojećeg Svjetskog prvenstva koje se igra u toj latinoameričkoj zemlji.

Brazilci vjeruju da BiH posjeduje sve potrebne kvalitete i potencijal da najprijatnije iznenadi cijelu svjetsku fudbalsku javnost.

“Svaki selektor ima jasan cilj šta želi postići sa svojim timom. BiH je sigurno dobro uigran tim, postižu mnogo golova, a primaju vrlo rijetko, igraju balansirano. Bosanci su debitanti na ovom prvenstvu, ali su kvalifikacije za SP odigrali odlično i sada su u Brazilu gdje imaju šansu da pokažu šta znaju”, piše “Terra Brasil”.

Prema navodima “Terra Brasila”, među najvažnijim karakteristikama u igri reprezentacije BiH su dobar posjed lopte i precizna dodavanja u sredini terena gdje bh. selekcija ima odlične organizatore igre.

“Možda ponekad igraju i oštro, ali riječ je o ekipi koja rijetko gubi loptu u odbrani. Imaju i dobar posjed lopte, ali i precizna dodavanja, posebno usmjerena prema Edinu Džeki, igraču Manchester Cityja i najboljem napadaču BiH. Postigao je 10 golova samo u posljednjim kvalifikacijama, u prosjeku jedan gol po utakmici”, pišu Brazilci.

Dodaju kako je BiH izabrala odlične protivnike i u prijateljskim utakmicama uoći samog Mundijala u kojima su, kako piše list, u potpunosti položili ispit i pokazali svoje kvalitete u svijetu nogometa.

“Bosna će se u prvoj utakmici u Brazilu suočiti sa Argentinom koja je do sada dva puta bila svjetski prvak. Sada je više nego jasno da će Bosanci igrati vrlo pametno i izbalansirano, bez mnogo grešaka, i da će pokušati da sve iznenade i možda budu prvi u grupi F, u kojoj se još nalaze i Nigerija i Iran”, piše Terra Brasil.

AA

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 09:58