Briljirali Džeko, Lulić, Salihović i Begović

tačno.net
Autor/ica 31.3.2014. u 08:18

Briljirali Džeko, Lulić, Salihović i Begović

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine imali su poprilično uspješnu sedmicu. Asmir Begović je ponovo briljirao na golu Stokea, Džeko odlučio gradski derbi svojim golovima, Salihović postigao eurogol kod evropskog prvaka, a Lulić najzaslužniji za vrijedan trijumf Lazija.

Pogledajte kako su Zmajevi nastupali protekle sedmice:

Asmir Begović (Stoke) – Stoke kod kuće savladao Hull s 1:0, a Begović i ovaj meč odigrao veoma dobro. Zabilježio tri vrlo dobre intervencije, te bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Stoke se ovim trijumfom učvrstio u sredini tabele. Ovo je našem “ministru odbrane” bila osma utakmice ove sezone u Premiershipu u kojoj je sačuvao mrežu.

Jasmin Fejzić (Aalen) – Briljirao na golu Aalena u domaćem remiju protiv Dynamo Dresdena (1:1). Meč odigran u utorak. Aalen je u nedjelju remizirao u Bielefeldu (0:0), a naš golman nije bio u konkuenciji za ovaj meč.

Asmir Avdukić (Borac) – Banjalučani u derbiju kola kod kuće remizirali protiv Sarajeva. Završilo je 0:0, a bh. reprezentativac solidno odradio posao. Imao i dosta sreće, kada je Velkoski pogodio stativu njegovog gola, ali i kada je poništen, čini se regularan, gol Sarajevu.

Emir Spahić (Bayer) – Leverkusen u srijedu slavio u gostima protiv Augsburga s 3:1, a kapiten Zmajeva odigrao čitav meč veoma dobar. Kapiten je i u subotu bio odličan u domaćem remiju protiv Braunschweiga (1:1). Dobru igru ipak je obilježilo nesportsko ponašanje našeg stopera na samom terenu, jer je u jednom trenutku pokazao srednji prst golmanu gostiju, koji je tražio da se prekine napad domaćih kako bi se ukazala pomoć njegovom povrijeđenom saigraču. Tako je realno očekivati da bude sankcionisan od Njemačkog fudbalskog saveza.

Toni Šunjić (Zorya) – odgođen meč između Arsenala iz Kijeva i Zorye, te je bh. reprezentativac odmarao protekli vikend.

Sead Kolašinac (Schalke) – u velikom derbiju Bundeslige Schalke je u utorak remizirao u Dortmundu s viceprvakom Evrope (0:0), a bh. reprezentativac odigrao solidno ovaj meč. Već u petak Schalke je odigrao novi meč. Ovog puta dočekali su i savladali Herthu 2:0, a bh. reprezentativac je opet odigrao čitav meč.

Ognjen Vranješ (Elazigspor) – odigrao čitav meč veoma dobro protiv Trabzonspora. Završilo 0:0.

Ervin Zukanović (Gent) – presjedio na klupi domaći poraz od Oostendea (0:1).

Ermin Bičakčić (Braunschweig) – Braunschweig u utorak ostvario veoma vrijedan trijumf kod kuće nad Mainzom od 3:1, a bh. stoper veoma dobro komandovao odbranom domaćih. Za dobru partiju Bild ga je nagradio izborom u tim kola, a to mu je bilo već treći put ove sezone. U subotu je Braunschweig remizirao na teškom gostovanju kod Bayera, a bh. stoper propustio meč zbog lakše povrede.

Mensur Mujdža (Freiburg) – Mujdža odigrao samo 34 minute na gostovanju kod HSV-a (1:1), jer je morao biti zamijenjen. Naime, naš desni bek obnovio je povredu skočnog zgloba. Zbog ove povrede propustio domaći trijumf Freiburga nad Nurnbergom od 3:2. Ovo je bila itekako važna pobjeda za Mujdžinu ekipu u borbi za opstanak.

Sejad Salihović (Hoffenheim) – Hoffenheim u srijedu savladao Hannover s 3:1, a Salihović je igrao do 69. minute. Bio jedan od boljih pojedinaca u svom timu.

U subotu su Sejad i saigrači otkinuli bod u Minhenu protiv favoriziranog Bayerna, koji je nastupio u kombinovanom sastavu. Završilo je 3:3, a Salihović je u 44. majstorski iz slobodnog udarca savladao Starkea. Bh. reprezentativac je odigrao 60. minuta, kada ga je zamijenio Herding. Zaslužio visoku ocjenu za nastup, te bio drugi najbolji ocijenjeni igrač gostiju.

Pogledajte fenomenalan pogodak našeg reprezentativca.

Miralem Pjanić (Roma) – Vučica u utorak na Olimpicu savladala Torino 2:1, a bh. reprezentativac odigrao veoma dobar meč. Roma je u nedječju također slavila, ovog puta u okviru 31. kola Serije A kod Sassouola 2:0. Bh. veznjak igrado solidno do 73. minute, kada ga je zamijenio Totti.

Izet Hajrović (Galatasaray) – ušao u igru u 65. minuti u domaćem remiju Galate sa Bursasporom. Bh. reprezentativac u ovom susretu, odigranom u utorak, zaradio žuti karton. Galata nije uspjela slaviti ni u subotu, kada je bez golova remizirala kod Konyaspora. Bh. reprezentativac ušao u igru tek u 81. minuti susreta.

Haris Medunjanin (Gaziantepspor) – presjedio na klupi domaći poraz od Fenerbahcea s 3:0 u ponedjeljak. Već u subotu je odigrač čitav susret u gostujućem porazu od 2:3 kod Sivasspora.

Senad Lulić (Lazio) – briljirao u susretu protiv Parme. Lazijali na kraju slavili s 3:2, a bh. reprezentativac upisao pogodak i asistenciju.

Portal Whoscored.com izabrao je našeg reprezentativca za igrača ovog susreta, a Lulić je ocijenjen s 8,8.

Anel Hadžić (Sturm) – Sturm je u srijedu pregazio Grodig na gostovanju sa čak 6:0, a bh. reprezentativac je odigrao čitav meč. Bečka Austrija u subotu je na svojoj Generali-Areni s 2:0 savladala Sturm iz Graza u okviru 30. kola. Hadžić je i u ovom susretu odigrao svih 90 minuta.

Tino Sušić (Hajduk) – nije nastupio za Hajduk u pobjedi protiv Zadra (3:1) zbog povrede.

Avdija Vršajević (Hajduk) – kao i Sušić nije igrao protiv Zadra, također zbog povrede.

Zoran Kvržić (Rijeka) – nije igrao za Rijeku zbog povrede.

Vedad Ibišević (Stuttgart) – Stuttgart je poražen u srijedu na gostovanju kod Nurnberga s 2:0, a bh. reprezentativac je odigrao čitav susret. Ovo mu je bio drugi meč po povratku na teren, a ni u ovom nije postigao pogodak.

Novi poraz Švabe su pretrpjele u subotu, kada ih je u Stuttgartu porazio viceprvak Evrope. Borussia je slavila s 3:2, iako su domaći vodili 2:0. Ibišević jedan od najboljih u domaćem sastavu, ali i u trećem meču nakon suspenzije nije postigao pogodak.

Edin Džeko (Manchester City) – s dva pogotka odlučio gradski derbi na Old Traffordu. Sjajno odigrao ovaj meč, a Građani su slavili s 3:0.

Edin Višća (Istanbul BB) – Bh. reprezentativac nastavio je s odličnim nastupima za ekipu Istanbul BB-a. Novi pogodak upisao je u okviru 31. kola Prve lige Turske, kada je Istanbul slavio kod Fethiyespora 2:0. Višća je postigao prvi pogodak na meču.

Elvir Rahimić (CSKA) – Presjedio na klupi gostujuću pobjedu CSKA u ponedjeljak kod Anzhija s 3:0, a već u srijedu CSKA je u četvrtfinalu Kupa s 1:0 savladao Terek, a bh. reprezentativca nije bilo ni na klupi.

Senijad Ibričić (Erciyesspor) – Kasimpasa sa 3:0 savladala Erciyesspor, a Ibričić ušao u 46. minuti u igru.

Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe) – odigrao svih 90 u neočekivanom porazu Gizhou Renhea kod kuće protiv Shangai Shenxina.

Spomenut ćemo i neke bivše reprezentativce:

Miroslav Stevanović (Alaves) – odigrao čitav meč u kojem je Alaves kod kuće remizirao sa Zaragozom.

Adnan Zahirović (Bochum) – utopio se u sivilo u utorak, kada je Bochum poražen na gostovanju kod Ingolstadta s 3:0. Bh. reprezentativac ušao u igru u 46. minuti, a samo 17 minuta kasnije dobio drugi žuti karton. U subotu je Bochum ostvario vrijedan trijumf nad ekipom Auea s 1:0, a Zahirović propustio meč zbog suspenzije.

Ivan Sesar (Akhisar Belediye) – odigrao 75 minuta u porazu kod kuće od Rizespora s 2:3.

Sanjin Prcić (Sochaux) – Odigrao solidno čitav meč protiv Marseillea. Sochaux remizirao s neugodnim gostima 1:1, ali je i dalje daleko od zone opstanka.

Bahrudin Atajić (Shrewsbury) – Mladi bh. reprezentativac ušao u igru u 54. minuti, ali nije pomogao svom timu da izbjegne poraz, jer su poraženi u gostima kod Walsalla s 0:1.

Dino Arslanagić (Standard) – Fudbaleri Standarda su u derbiju prvog kola play-offa za naslov prvaka Belgije savladali Anderlecht s 1:0 i zasjeli na vrh tabele. Ovaj susret je veoma dobro odigrao potencijalni bh. reprezentativac Dino Arslanagić. Stoper koji se načelno opredijelio da u budućnosti nastupa za Zmajeve uspješno je sa saigračima zaustavljao napade gostiju i tako ih onemogućio da dođu do povoljnog rezultata.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 31.3.2014. u 08:18