C. Ronaldo zarađuje 46.575 eura dnevno: Novac nije najvažniji

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 09:28

C. Ronaldo zarađuje 46.575 eura dnevno: Novac nije najvažniji

Cristiano Ronaldo jučer je postao najplaćeniji nogometaš svijeta nakon što je potpisao novi ugovor sa Real Madridom. On će po sezoni zarađivati 17 miliona eura, odnosno 46.575 eura dnevno.

Portugalac je sa Madriđanima potpisao ugovor do 30. juna 2018. godine, čime je dao do znanja svim zainteresiranim klubovima da će svoju karijeru završiti u timu aktuelnih viceprvaka Španije. Produženje ugovora u narednih pet godina Real će koštati 125 miliona eura.

“Ovo je poseban dan za mene. Želim se zahvaliti svojim saigračima, treneru i, iznad svega, predsjedniku Perezu. Ovaj ugovor zaista me čini sretnim i velika je privilegija nastaviti biti dijelom ovog kluba. Osjećam se kao da mi je prvi dan ovdje i uvijek ću dati sve od sebe za ovaj dres. Nadam se da ću ovdje biti do penzije”, kazao je Portugalac.

Popularni CR7 na Bernabeu je došao u ljeto 2009. godine, nakon što je Real platio nevjerovatnih 94 miliona eura Manchester Unitedu.

Od tada je Ronaldo postigao 203 gola u isto toliko utakmica u dresu Blancosa te postao šesti najbolji strijelac u historiji tog kluba. Sa Madriđanima je osvojio prvenstvo, Kup kralja i Superkup Španije.

Predsjednik Reala Florentino Perez jučerašnjim potpisom na novi Ronaldov ugovor ostvario je i svoj san. Na taj način osigurao je svom timu jednog od najboljih igrača na svijetu.

“Cristiano Ronaldo je madridista i uvijek će biti”, kazao je Perez na ceremoniji potpisivanja ugovora.

 

 

 

 

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 16.9.2013. u 09:28