Čeka se službena potvrda: Mandžukić potpisao za Juventus, Atleticu 18 miliona eura

tačno.net
Autor/ica 19.6.2015. u 10:20

Čeka se službena potvrda: Mandžukić potpisao za Juventus, Atleticu 18 miliona eura

Gazzetta dello Sport, La Stampa, Sky Sports, ugledni novinar Gianluca Di Marzio i mnogi drugi objavili su da hrvatski napadač stiže u Juventus iz Atletica, koji bi trebao dobiti 15 miliona eura, te još tri miliona kroz bonuse.

Atletiko ga je prije godinu dana doveo iz Bayerna za 22 miliona. Mandžukić se nije proslavio, izgubio je mjesto u ekipi od Griezmanna, prodaja je logična.

On se pridružio Dybali i Khediri, treće je pojačanje Juventusa ove sezone. Zauzeće mjesto Teveza koji odlazi, nije isti tip igrača, ali se pretpostavlja da će biti zamjena za Llorentea koji takođe napušta klub.

Mandžukić je karijeru počeo u Marsoniji, nakon koje je igrao u Dinamu, Wolfsburgu, Bayernu, te posljednju sezonu u Atleticu. U Madridu je Mandžo sjajno počeo, osvojio španski Superkup preko Reala, ali je u 2015. godini upao u golgetersku krizu, te za Atletico nije zabio od 20. februara.

Trener Atletica Diego Simeone često je govorio da mu je Mandžukić najvažniji igrač i tvrdio da nije na prodaju, ali očito je promijenio mišljenje…

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.6.2015. u 10:20