Čelnici UEFA-e uočili brojne nedostatke na bh. stadionima

tačno.net
Autor/ica 1.4.2014. u 08:30

Čelnici UEFA-e uočili brojne nedostatke na bh. stadionima

UEFA je završila inspekcijsku kontrolu pojedinih bh. stadiona i dala preporuke za potrebna poboljšanja koja je potrebno izvršiti.

ako su za stadion Asim Ferhatović Hase, Pecara u Širokom Brijegu, Gradski stadion u Mostaru i stadion u Zenici konstatirali da “teren za igru nije opremljen podzemnim sistemom grijanja”.

“Pod sadašnjim okolnostima UEFA ovaj zahtjev ne uključuje u konačnu listu zahtjeva. Međutim, mi strogo preporučujemo da se ovaj nedostatak uzme u razmatranje u okviru narednih poboljšanja na stadionu“, stoji u preporuci UEFA-e.

Za stadion Asim Ferhatović Hase savjetuje se da se sve polomljene stolice moraju zamijeniti novim, te da se soba za press konferenciju mora odvojiti od sudijske svlačionice.

Za stadion Pecara stručnjaci UEFA-e preporučuju da se sektor za gostujuće navijače opremi namjenskim toaletima i štandovima za osvježenje.

“Objekti prve pomoći za publiku se moraju organizovati i opremiti i moraju se postaviti oznake na svakom sektoru stadiona“, stoji, između ostalog u preporuci, UEFA-e.

Najviše poboljšanja UEFA je zatražila za Gradski stadion u Mostaru, te stadion u Zenici. Za ova dva stadiona UEFA traži da se poboljšaju oznake i štandovi za osvježenje gledalaca, bolje opreme pozicije za novinare, naprave bolji toaleti i slično.

UEFA je dala rok da se plan poboljšanja dostavi do 11. aprila 2014. godine.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 1.4.2014. u 08:30