Cesare Prandelli uskoro preuzima Milan?

tačno.net
Autor/ica 11.1.2013. u 06:54

Cesare Prandelli uskoro preuzima Milan?

Milanski portali u četvrtak su kao najjaču sportsku vijest plasirali informaciju da Milan sprema spektakularno trenersko pojačanje u vidu dolaska Cesarea Prandellija na San Siro.

Ovaj 55-godišnji talijanski selektorima valjani ugovor s Talijanskim nogometnim savezom do kraja Svjetskog prvenstva 2014. godine, no izvori navode da Milan možda ne bi trebao čekati na Prandellija sve do tada, već da bi na kraju aktuelne sezone Prandelli mogao uskočiti na klupu gdje trenutno klimavo sjedi Massimiliano Allegri.

Navodno su o toj temi već vođeni razgovori između Prandellija i dopredsjednika Milana Adriana Gallianija.

U ovu je sezonu Milan zakoračio uz katastrofalne rezultate, pa se o odlasku Allegrija učestalo pričalo. Ipak, preživio je Allegri sve te krize, te je i dalje trener ekipe koja se nalazi na sedmom mjestu tabele, te je ove sedmice ispala u domaćem Kupu od Juventusa.

Milan je zadnjih sedmica pokušavao doći do Josepa Guardiole i očigledno je da vlasnik Berlusconi i stručno vodstvo traže kvalitetnu i jaku trenersku ruku. U tom smislu je angažman Prandellija jedan od logičnih izbora, a podsjetimo da je taj trener, prije nego što je preuzeo Italiju i odveo je do finala Evropskog prvenstva prošle godine, radio u Atalanti, Lecceu, Veroni, Veneziji, Parmi, Romi i naposljetku u Fiorentini.

 

 

 

 

 

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 11.1.2013. u 06:54