Čestitke teniseru stižu sa svih strana: Murrayja za ministra

tačno.net
Autor/ica 8.7.2013. u 07:22

Čestitke teniseru stižu sa svih strana: Murrayja za ministra

Nakon historijske pobjede Andyja Murrayja u Wimbledonu, brojni su mu ugledni aktivni i penzionisani sportisti uputili čestitke putem društvenih mreža.

Đoković je korektno nakon meča čestitao Murrayju na boljoj igri.

“Čestitke Andyju, apsolutno je zaslužio ovu pobjedu. Igrao je nevjerovatan tenis. Čestitke njegovom timu, znam koliko im je ovo značilo, čestitke svima vama i cijeloj zemlji. Svjestan sam pritiska pod kojim se on nalazi. Bilo je puno očekivanja da će osvojiti ovogodišnji turnir nakon prošlogodišnjeg finala. Za mene je apsolutna čast i zadovoljstvo da sam bio dio ovog finala”, zaključio je Đoković i zaslužio veliki pljesak.

“Naporan se rad isplati. Četitke Murray, zaslužio si to”, poručio je stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand putem Twittera.

“Kakav borac! Kakav talent. Kakav čovjek. Kakav pobjednik. Andy Murray-vimbldonski pobjednik! Čestitke!”, poručio je nekadašnji napadač engleske nogometne reprezentacije Gary Lineker.

Bivši svjetski boksački prvak David Haye napisao je: “Andyja Murrayja za ministra”, dok je odnedavno penzionisani američki teniser Andy Roddick dodao: “Prilično sam siguran da će Andy Murray uskoro morati promijeniti ime na Twitteru u Sir Andy Murray. Dobro odigrano i zasluženo”.

“Svaka čast Andy Murray. Briljantno”, napisala je britanska sedmobojka, aktuelna olimpijska pobjednica Jessica Ennis.

Murray je odao posebno priznanje svom treneru Ivanu Lendlu nakon osvajanja drugog Grand Slam naslova u karijeri.

“Ivan je bio sjajan, radio je jako naporno sa mnom i bio je jako strpljiv jer ponekad sa mnom nije lako. Bila je to gruba ljubav. Bio je čvrst prema meni i natjerao me da učim iz svojih poraza više nego li sam to prethodno činio. Bio je iznimno iskren i popravio je moj mentalitet tokom posljednje godine”, rekao je Murray.

Lendl je tokom svoje sjajne karijere bio najbolji svjetski teniser i osvojio je osam Grand Slam naslova, ali nikad Wimbledon, iako je igrao dva finala (1986. i 1987.).

 

 

 
Izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 8.7.2013. u 07:22