Ćiro poručio Zmajevima: Vi ste sinovi svoje domovine

tačno.net
Autor/ica 21.3.2013. u 08:19

Ćiro poručio Zmajevima: Vi ste sinovi svoje domovine

Pred našim fudbalskim nacionalnim timom je jako važna utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Na Bilino polje u petak nam dolazi Grčka, a eventualni trijumf bi nas približio Brazilu.

Bosanci i Hercegovci s nestrpljenjem očekuju petak i duel sa Helenima. O Zmajevima se priča u cijeloj državi, a svoj komentar u emisiji Federalne televizije “Pošteno govoreći” dao je i nekadašnji selektor BiH, Miroslav Blažević.

“BiH je u Grčkoj pokazala da je bolji protivnik. Ja sam optimista i za očekivati je da ćemo uz veliku podršku upisati pobjedu. Iako, istina za volju, Grčka je jako neugodna. Naša najveća garancija je veliki broj kvalitetnih igrača. Istina je da nam nedostaju Pjanić i Salihović, ali siguran sam da će ih oni koji dobiju priliku dostojno zamijeniti”, istakao je Blažević.

“Ko će igrati? To je stvar izbornika i mog prijatelja Safeta Sušića. On je svakodnevno sa igračima i najbolje zna ko može najbolje odgovoriti na terenu. Ne bih se upuštao u to koga će Sušić izvesti na teren. Uvjeren sam da svaki naš reprezentativac ima saznanje da eventualna pobjeda nam širom otvara vrata Svjetskog prvenstva. Zbog toga ne vidim razlog zbog kojeg bi ih selektor trebao motivirati. Oni su svjesni svega, a sam protivnik je dovoljna motivacija. Istina za volju, imali smo sreću kod žrijeba i tu hipoteku favorita naši igrači moraju znati nositi na leđima. Sušić ne smije dozvoliti da se Slovačka i ostali protivnici potcijene, no o tome ne treba mnogo govoriti. Sada je Grčka tu i samo o njoj se treba razmišljati”, dodao je Ćiro.

Blažević je na kraju poslao poruku Zmajevima

“Srdačno pozdravljam sve reprezentativce. Ja sam dio ove reprezentacije i želim im mnogo sreće. Oni znaju moju devizu: Svi za jednog, jedan za sve. Vi ste sinovi ove domovine i možete je afirmirati kao niko do sada”, zaključio je Ćiro.

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 21.3.2013. u 08:19