City i Džeko još sanjaju osminu finala

tačno.net
Autor/ica 5.11.2014. u 12:35

City i Džeko još sanjaju osminu finala

Fudbaleri Manchester Cityja poslije tri odigrana kola u Ligi šampiona i dalje ne znaju za trijumf, pa će ukoliko žele zadržati šanse za plasman u osminu finala morat će da se “probude” i opravdaju renome koji imaju što zbog kvaliteta tima, što zbog činjenice da su aktuelni prvaci Engleske.

Prva prilika za to je večerašnji duel s moskovskim CSKA, gdje bi City u slučaju trijumfa i uz dobre vijesti iz Minhena, gdje Bayern dočekuje Romu, ponovo bio u igri za plasman među 16 najboljih.

Manuel Pellegrini, menadžer “građana”, nada se povratku iskusnog veziste Franka Lamparda, koji je zbog povrede propustio četiri posljednje utakmice.

“Radio sam naporno prethodnih dana i nadam se da ću biti spreman”, izjavio je 36-godišnji vezista, koji u Cityju igra kao pozajmljeni igrač iz “partnerskog” New York Cityja, javlja Tanjug.

Naravno, bh. reprezentativac Edin Džeko očekuje da večeras zatrese mrežu ruskog predstavnika

Lampard, do ljetos ikona Chelseaja, postigao je ove sezone četiri pogotka, igra sjajno i navijači Sitija nadaju se da bi mogao da ostane do kraja sezone iako bi prvobitno trebalo da ostane do februara kad počinje sezona u MLS ligi.

Zbog povreda u večerašnjem meču neizvjestan je i nastup Davida Silve, koji je propustio i nedjeljni gradski derbi s Unitedom. Osim pobjede nad CSKA, aktuelni prvak Engleske se nada da Bayern neće doživjeti poraz od “vučice”.

S druge strane, ruski šampion, koji je prije dvije nedjelje u Moskvi nadoknadio zaostatak od dva gola, nada se novom iznenađenju, uprkos činjenici da se najzaslužniji za taj bod (2:2) Seidu Doumbija još nije oporavio od povrede i propustio je derbi sa Zenitom u prethodnom kolu.

U isto vrijeme Bayern će poslije lekcije iz savremenog fudbala i ubjedljivog trijumfa u Rimu (7:1) dočekati Romu i gotovo sigurno ovjeriti plasman u drugu fazu. Očekuje se da Miralem Pjanić bude starter u redovima gostiju.

Mjesto u drugoj fazi mogu da obezbijede i Chelsea, koji gostuje Mariboru, PSG protiv APOEL-a, te Barcelona na gostovanju Ajaxu, ali i Porto kojem će za to biti potrebna pobjeda protiv Athletica u Bilbaou.

Grupa E
Parovi: Manchester City – CSKA (20.45), Bayern – Roma (20.45).

Grupa F
Parovi: PSG – APOEL (20.45), Ajax – Barcelona (20.45).

Grupa G
Parovi: Maribor – Chelsea (20.45), Sporting – Schalke (20.45).

Grupa H
Parovi: Athletic Bilbao – Porto (20.45), Šahtjor – BATE Borisov (20.45).

tačno.net
Autor/ica 5.11.2014. u 12:35