CITY SLAVIO, POGODAK EDINA DŽEKE

Autor/ica 4.2.2012. u 20:50

CITY SLAVIO,  POGODAK EDINA DŽEKE

U posljednjem susretu subotnjeg programa engleske Premier lige Manchester City je na Ettihadu savladao londonski Fulham rezultatom 3:0.

Edin Džeko je već nakon dvije minute imao prvu priliku za City, no loše je šutirao pa je Schwarzer bez problema uhvatio loptu. Do vodstva su Građani došli nakon deset minuta igre. Adam Johnson je oboren u kaznenom prostoru, a sudija je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Sergio Aguero za vodstvo Cityja od 1:0.

Imao je potom Fulham nekoliko pokušaja prema golu Harta, najbliži golu bio je Damien Duff koji je u 29. minuti dobro šutirao,a li je lopta prošla tik uz stativu gola domaćih. Već u narednom napadu stigla je kazna za propuštenu priliku.

Kolarov je centrirao u kazneni prostor, Johnson je šutirao prema golu, a lopta pogađa Chrisa Bairda koji trese vlastitu mrežu za vodstvo od 2:0. To je bio i rezultat prvog poluvremena, a drugo poluvrijeme je bolje otvorio Fulham. Imali su nekoliko poluprilika, ali konkretne završnice nije bilo.

Sergio Aguero je u jeku napada Fulhama istrčao dobar kontranapad, no bio je sebičan, te nije želio dodati loptu do Džeke pa je propala dobra prilika za Građane.

Ipak, Aguero se odužio u 72. minuti kada je napravio slalom kroz odbranu Fulhama, te je dodao loptu Džeki koji bez problema pogađa za vodstvo od 3:0, što će se ispostaviti kao konačan rezultat utakmice.

Edin je fenomenalno odigrao svih devedeset minuta utakmice.

Autor/ica 4.2.2012. u 20:50