COPA AMERICA Silva i Firmino odveli Brazil u četvrtfinale

tačno.net
Autor/ica 22.6.2015. u 10:49

COPA AMERICA Silva i Firmino odveli Brazil u četvrtfinale

Brazil je 2:1 pobijedio Venezuelu i tako potvrdio prvo mjesto u skupini C, plasman u četvrtfinale. Nakon što su Peru i Kolumbija odigrali 0:0 pojavila se sumnja hoće li isti rezultat odigrati Brazil i Venezuela (a što i ne bi bilo čudno obzirom da su tim rezultatom završena zadnja dva njihova duela) i tako eliminirati Kolumbijce, ali na kraju nije bilo ništa od “teorija zavjera”..

Žuti su protiv Venezuele igrali bez svog najboljeg igrača Neymara, no bez obzira na evidentan deficit, Dungina momčad pobijedila je neugodnog protivnika, izborila četvrtfinale. Brazil je tako konačno slomio otpor Venezuele još od 2008. godine.

U osmoj minuti Thiago Silva zabio je sa sedam metara kada je sjajno pogodio pod prečku. Ovom golu vjerojatno su se najviše radovali Kolumbijci koji su tada postali sigurni putnici u u četvrtfinale…

Filipe Luis umalo je u 24. minuti povisio rezultat, ali je Alain Baroja sjajno blokirao njegov pokušaj. Pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti, opasno su zaprijetili Venezuelanci, jer je Gabriel Cichero sjajno nacilja gornji desni kut s nekih 20-ak metara iskosa, ali bio je za malo neprecizan.

Thiago Silva umalo je zabio i početkom drugog poluvremena, jer je u 49. minuti sjajno skočio nakon ubačaja iz kornera, ali Baroja je čudesno reagirao i spasio čisti gol.

Willian je sjajno, lijevim “felšom” ubacio u 52. minuti s lijeve strane u šesnaesterac, a tamo je naletio Roberto Firmino koji je lako iz blizine zabio za 2:0.

Juan Arango sjajno je gađao iz slobodnog udarca u 84. minuti, Jefferson je odlično obranio, ali je naletio Nicolás Fedor koji je zabio za 2:1 i tako donio uzbuđenja u zadnjim trenucima utakmice.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 22.6.2015. u 10:49