Cristiano Ronaldo primio trofej Zlatne kopačke za prošlu sezonu

Autor/ica 4.11.2011. u 20:41

Cristiano Ronaldo primio trofej Zlatne kopačke za prošlu sezonu

 Zvijezda nogometnog kluba Real Madrid, Cristiano Ronaldo, i službeno je primio nagradu “Europska zlatna kopačka” za 40 postignutih pogodaka prošle sezone, najviše od svih igrača na europskom tlu…

Cristiano Ronaldo postigao je 40 pogodaka prošle sezone, najviše od bilo kojeg drugog nogometaša s europskog tla koji se natječe u najvišem rangu natjecanja (1. liga). Ronaldu su nagradu uručili legendarni Portugalac Eusebio i počasni predsjednik Real Madrida Alfredo Di Stefano. Portugalac je po primitku trofeja izjavio da bi radije vidio momčadske trofeje u klupskim vitrinama nego individualne nagrade.

– Mijenjao bih ovu nagradu istog trena za naslov pobjednika Lige prvaka ili španjolskog prvenstva. Ne bih osvojio ovu nagradu da nije bilo pomoći mojih suigrača – rekao je Portugalac.

– Želim osvojiti nešto veće na kolektivnoj razini. Ne razmišljam o rušenju rekorda, već o Real Madridu. Smatram da je naša momčad zrelija nego prijašnjih godina i ima više samopouzdanja. Svi unutar momčadi moramo razmišljati jednako ako želimo dosegnuti naše ciljeve – veli Cristiano Ronaldo.

Ovo je druga nagrada ovog tipa za Portugalca koji je istu primio i 2008. godine kada je u dresu Manchester Uniteda postigao 31 pogodak u sezoni.

– Imam 26 godina, ali i dalje svakodnevno učim nove stvari i preda mnom je još mnogo godina dobrog nogometa. Trenutno sam u klubu koji mi pruža mogućnost osvajanja trofeja, ali osim toga cilj mi je postati jedan od najboljih igrača svih vremena – otkrio je Ronaldo.

Portugalac je sredinom tjedna probio granicu od 100 postignutih pogodaka u dresu Reala, a za to mu je trebalo nešto više od dvije godine u klubu. Ronaldo tvrdi da nije opsjednut načinom na koji igra i formom trenutno najboljeg nogometaša današnjice Lionela Messija.

– Nisam zabrinut zbog konkurencije koju dobivam od Messija. Volim igrati, ljudi me vole gledati i ne bih ama baš ništa oko toga ne bih mijenjao. Dobro je nadmetati se s najboljima. Volim dvoboje protiv Messija, ali na momčadskoj, ne individualnoj razini – veli Portugalac.

Cristiano Ronaldo uzeo je trofej “Europske zlatne kopačke” sa 40 postignutih golova, odnosno 80 bodova. Iza njega našao se njegov “najveći rival” Messi sa 31 pogotkom, odnosno 62 prikupljena boda. Treće mjesto dijele Udineseov napadač Antonio Di Natale i Bayernov Mario Gomez sa 28 golova (60 bodova), dok je peto mjesto zauzeo Edinson Cavani iz Napolija sa 26 postignutih golova (52 boda).

Autor/ica 4.11.2011. u 20:41